Штам "Дельта": Україна отримає спеціальні тести для виявлення штаму коронавірусу

Штам "Дельта": Україна отримає спеціальні тести для виявлення штаму коронавірусу
Це дозволить не тільки виявляти хворих на цей варіант інфекції, але і й також запобігати поширенню нового штаму.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) цього тижня, а саме до 25 липня, повинна доставити в Україну ПЛР-тести для виявлення штаму коронавірусу "Дельта". Про це повідомив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

На цьому тижні очікуємо поставку від Всесвітньої організації охорони здоров’я поставку ПЛР-тестів, які працюють виключно на "Дельту". Це нам дозволить поряд з секвенуванням (процес визначення мутацій коронавірусу) проводити ще додаткове ПЛР-тестування, - наголосив Ляшко.

Міністр відзначив, що за допомогою цих тестів та секвенування буде визначатись рівень циркуляції в Україні цього штаму. Ці тести також дозволять відібрати матеріал, дослідити його і в разі позитивного результату "поставити його на іншу плашку і досліджувати, а не "Дельта" це".

Так ми зможемо подивитися, чи не циркулює у нас "Дельта", - додав він.

Нагадаємо, що перший випадок штаму "Дельта" виявили на Закарпатті у двох пацієнтів, які контактували з чоловіком, який нещодавно повернувся з Російської Федерації, а саме з Санкт-Петербурга. Хворі лікувалися в обласній інфекційній лікарні в Ужгороді та згодом у них лабораторно підтвердили штам коронавірусу "Дельта".

Читайте також
Коронавірус в Україні: за минулу добу виявили 4 647 нових випадків зараження Коронавірус в Україні: за минулу добу виявили 4 647 нових випадків зараження
Станом на 26 вересня добова кількість хворих на коронавірус в Україні становить 4 647 осіб. Показники госпіталізації й далі продовжують зростати, а жертвами COVID-19 все більше стають діти - 448 та медичні працівники - 57.
В Україні виявили майже 150 випадків захворювання на штам "Дельта" В Україні виявили майже 150 випадків захворювання на штам "Дельта"
Штам "Дельта" поширюється швидше, ніж звичайний вірус. Зокрема, він частіше призводить до госпіталізації, однак вакцинація захищає від захворювання на новий вид COVID-19.
У центральній лікарні Києва в шістьох пацієнтів виявили штам "Дельта" У центральній лікарні Києва в шістьох пацієнтів виявили штам "Дельта"
В Олександрівській лікарні первинним тестуванням було виявлено шість нових випадків COVID-19 штаму "Дельта", який вважається більш небезпечним.
Loading...
Load next