COVID-сертифікати: у Мінцифри пояснили, коли українці можуть отримати цей документ

COVID-сертифікати: у Мінцифри пояснили, коли українці можуть отримати цей документ
У міністерстві цифрової трансформації розповіли, коли та як українці зможуть отримати цей документ у застосунку "Дія".

Європейський Союз із 20 серпня визнає українські COVID-сертифікати. Про це сьогодні повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на брифінгу . 

Відомо, що застосунок має упродовж декількох днів оновитися в Play Market та App Store. Після цього українці зможуть згенерувати сертифікат.

Для того, щоб отримати документ, у застосунку "Дія" потрібно перейти у розділ "Послуги". Також буде необхідний електронний цифровий підпис, який можна буде створити у додатку. Дані про вакцинацію братимуться з електронного реєстру.

У "Дії" генеруватимуться два сертифікати: міжнародний для подорожей та внутрішній. У міжнародному буде більше медичної інформації та не буде фото людини, у внутрішньому навпаки — буде фото людини та менше медичної інформації.

За словами Федорова, генерування сертифікатів займає декілька хвилин. Він заявляє, що розробники розв'язали "майже всі технічні проблеми", які виникли під час тестування послуги, і "90% людей без проблем отримають сертифікати". У перші дні міністр прогнозує велике навантаження на систему.

Міністерство планує запустити можливість згенерувати сертифікат на порталі "Дія". Його можна буде роздрукувати.

Нагадаємо, що 19 серпня Європейський Союз офіційно визнав, що українські COVID-сертифікати в застосунку "Дія" відповідають європейським нормам й тепер віртуальний "ковідний паспорт" зможе замінити довідки про вакцинацію. 

Читайте також
"ЄС час подумати про обов'язкову вакцинацію", - голова Єврокомісії "ЄС час подумати про обов'язкову вакцинацію", - голова Єврокомісії
Рішення про повну вакцинацію кожна країна країна буде приймати сама.
В Україні для щеплення населення використали майже всю вакцину AstraZeneca – МОЗ В Україні для щеплення населення використали майже всю вакцину AstraZeneca – МОЗ
У пунктах щеплення станом на 12 травня майже закінчилась вакцина проти коронавірусу AstraZeneca, зарезервована для проведення першої дози щеплення українського населення.
В Україні вже 755 тисяч осіб отримали щеплення проти COVID-19 В Україні вже 755 тисяч осіб отримали щеплення проти COVID-19
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що від початку компанії вакцинації вже майже 755 тисяч українців щепились від коронавірусної інфекції.
Loading...
Load next