Дитина проковтнула сторонній предмет: як допомогти малечі до приїзду медиків (відео)

Дитина проковтнула сторонній предмет: як допомогти малечі до приїзду медиків (відео)
Якщо дитина випила хімічну речовину, потрібно розмішати два білка з молоком або водою і дати їй випити - це зменшить опік слизової.

Коли малеча підростає, збільшується її цікавість до навколишнього середовища. Їй все хочеться порухати та спробувати на смак. Проте, це може бути небезпечно, особливо тоді, коли до рук дитинки потрапляють різні маленькі предмети, які вона може проковтнути, чи хімічні речовини.

Коли не закриваються відповідні хімічні речовини, тобто засоби для анти нагару, це кислоти, це різні луги, ще й окрім того різні миючі, пергідролі. Які застосовують жінки для волосся, ось, і тому коли діти випиваючи оці засоби досить часто в дітей виникає інвалідизація тих діточок і власне тих дітей в майбутньому чекає важкі реконструктивні операції, - повідомив дитячий хірург Львівського "ОХМАТДИТу" Олег Ленів.

Недарма на багатьох пляшках великим шрифтом пише "Зберігати в недоступному місці для дітей". І якщо вдома є дитинка до трьох років, то такі речі потрібно відставляти чим подалі, адже хімічні опіки стравоходу - це дуже серйозна проблема.

Навіть до таких речей, коли ми змушені діткам створювати новий стравохід, заміняючи його або  шлунком, або за рахунок товстої кишки, частини товстого кишківника, - наголосив Олег Ленів.

Якщо все-таки не вдалось вгледіти за дитинкою, і ви побачили, що вона випила якусь хімічну речовину, то, окрім того, що одразу потрібно викликати "швидку" або везти дитинку до лікарні, можна полегшити негативний вплив цієї рідини. 

В першу чергу треба  вдома дати випити холодної води. Якщо є вдома яйця, то взяти білок хоча би 2 яєчних білки розмішати, якщо є молочко розмішати, як нема молока тоді розмішати з водичкою якомога більше дати випити цієї суміші, - додав дитячий хірург Львівського "ОХМАТДИТу" Олег Ленів.

Це зменшить опік стравоходу і самої слизової. Варто зазначити, що блювоту викликати лікарі не радять, бо це може спричинити повторне подразнення органів.

Подивитись треба склад того миючого засобу чи там є агресивні речовини чи немає. Це дуже важливо. Треба завжди з собою брати хоча би зразок, щоб передивитись це все, - заявив дитячий торакальний хірург Львівського "ОХМАТДИТу" Олександр Колодій.

Не менше подразнення та серйозний опік може викликати навіть маленька батарейка. У Львові такі випадки фіксують чи не кожного року.

Останній випадок. Це напевно такий самий складний випадок, який в нас був в лікарні. Це дівчинка 5 років, яка проковтнула батарейку ввечері. Зранку вони звернулись до місцевих лікарів, які скерували їх до Львова. Ми її прийняли, - розповів Олександр Колодій.

Дитинка прибула до "ОХМАТДИТу" вже з високою температурою та ознаками запального процесу. На щастя, лікарям вдалося витягнути сторонній предмет та полікувати дівчинку. Аналізи вже були в нормі і її виписали додому з подальшими рекомендаціями.  

Ввечері мама дзвонить до мене і каже дитина коли випила компот почала сильно кашляти. Ну це зразу насторожило мене, кажу приїжджайте. Мама з дитиною приїхала і коли ми зробили їй рентгеноконтрастне обстеження травоходу ми побачили затік контрасту в трахіобронхіальне дерево, - зізнався дитячий торакальний хірург Львівського "ОХМАТДИТу" Олександр Колодій.

Це означає, що батарейка пропалила стінку стравоходу і частину трахеї, через що утворилось сполучення і вся їжа потрапляла в трахею і заливала легені.

Це дуже важке ускладнення. Навіть може призвести до смерті, тому що все, що заливається в легені викликає в нас запальний процес в трахіобронхіальному дереві  і легені, на жаль, в нас такі органи без яких ми не можемо жити, - наголосив дитячий торакальний хірург Олександр Колодій.

Через це дитинка провела в реанімації декілька днів. Лікарям вдалося стабілізувати її стан, проте надалі дівчинку чекає ще не одна операція.

 

Читайте також
У жительки Харкова після поїздки у Нігерію виявили смертельну інфекцію У жительки Харкова після поїздки у Нігерію виявили смертельну інфекцію
Жінка заразилася цією інфекцією в Нігерії, звідки повернулася в Україну 16 серпня. Згодом, у 42-річної харків'янки підтвердили зараження тропічною малярією.
"Ледь стояв на ногах": у Львові медик "швидкої" приїхав п'яним до хворої дитини (відео) "Ледь стояв на ногах": у Львові медик "швидкої" приїхав п'яним до хворої дитини (відео)
Внаслідок інциденту на місце події батьки дитини викликали патрульних. Після того, як правоохоронці підтвердили ознаки сп’яніння у лікаря - на чоловіка склали протокол, а згодом його відсторонили від роботи.
Як запобігти інсульту та які його головні передвісники Як запобігти інсульту та які його головні передвісники
Сьогодні, 29 жовтня, Україна святкує день боротьби з інсультом та псораізом. Що потрібно знати, щоб щоб запобігти цієї страшної хвороби.
Loading...
Load next