Отруйні дитячі іграшки з Китаю: на Одещині продавали продукцію із свинцем

Отруйні дитячі іграшки з Китаю: на Одещині продавали продукцію із свинцем
Після інциденту та виявлення великої кількості вмісту свинцю у "жабці" постачальнику зазначеної продукції тепер заборонено розповсюджувати її на ринку України.

В Одеській області виявили небезпечну дитячу іграшку з надто великою кількістю свинцю - її кількість в дитячій забавці перевищує в 164 рази, що є надзвичайно небезпечно для здоров’я. Про виявлення смертельних іграшок повідомило головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

При проведенні позапланової перевірки виявлена продукція, яка не відповідає вимогам законодавства щодо безпечності: музична іграшка "Звірята малята" (артикул PL-719-74, дата виготовлення – серпень 2019 року, країна-виробник – Китай), - йдеться у повідомленні.

Порушення та вміст небезпечного свинцю виявили під час планової перевірки продукції. Зокрема, після перевірки та отримання результатів аналізів, українські фахівці одразу заборонили постачати іграшки на ринок України. Відповідне рішення пояснили невідповідністю вимогам законодавства з безпеки.

Постачальнику іграшки заборонено надання продукції на ринку України, - зазначили у відомстві.

Зауважимо, що свинець – це метал, який колись був звичайним інгредієнтом фарби і досі використовується в батарейках, трубах, гончарних виробах і навіть косметиці. Однак, високий рівень свинцю може викликати судоми, кому і, в рідкісних випадках, смерть.

Читайте також
Дитина проковтнула сторонній предмет: як допомогти малечі до приїзду медиків (відео) Дитина проковтнула сторонній предмет: як допомогти малечі до приїзду медиків (відео)
Якщо дитина випила хімічну речовину, потрібно розмішати два білка з молоком або водою і дати їй випити - це зменшить опік слизової.
На Закарпатті у п'ятьох дітей виявили поліомієліт На Закарпатті у п'ятьох дітей виявили поліомієліт
Вірус поліомієліту виявили у п'ятьох дітей на Закарпатті, одну дитину паралізувало. Захистити їх від цього могла б вакцинація. Але усі діти не мали планових щеплень від поліовірусу.
Гіперактивність чи складний характер: здоров’я маленьких пацієнтів (відео) Гіперактивність чи складний характер: здоров’я маленьких пацієнтів (відео)
Близько 5% дітей страждають на розлад з дефіцитом уваги та гіперактивністю. Основними симптомами РДУГ є імпульсивність, надмірна активність, неуважність.
Loading...
Load next