Запровадження "жовтої" зони в Україні: уряд має ухвалити зміни до адаптивного карантину

Запровадження "жовтої" зони в Україні: уряд має ухвалити зміни до адаптивного карантину
Наразі МОЗ планує пом'якшити вимогу до вакцинації 80% персоналу закладів освіти. Оновлена постанова передбачатиме, що для роботи в "жовтій" зоні вакцинованими вважатимуться вчителі та інші педагогічні працівники, які матимуть хоча б одне щеплення.

Офіційно Україна за рівнем захворюваності на COVID-19 наразі знаходиться у зеленій зоні. Проте, ця ситуація може швидко змінитися, адже рівень захворюваності щодня збільшується. Саме тому у Міністерстві охорони здоров'я заговорили про впровадження "жовтої зони" в України, для того аби запобігти швидкому поширенню коронавірусної інфекції серед українців.

Відомо, що "жовтий рівень" епідемічної небезпеки в Україні можна буде запровадити після затвердження юридичних змін до постанови про адаптивний карантин. Про це міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів у кулуарах Верховної Ради, повідомляє "Укрінформ".

Зараз, за цей тиждень, ми пройшли погодження з усіма центральними органами виконавчої влади і відпрацьовуємо юридичні правки з Мін'юстом. Як тільки буде їх висновок, ми проситимемо прем'єр-міністра скликати позачерговий Кабінет Міністрів, де розглянемо питання про внесення змін до постанови про адаптивний карантин.

Після цього вона набере чинності через 7 днів, як її схвалить уряд. після цього будуть всі підстави національній комісії ТЕБ та НС зібратися і оголосити на території України жовтий рівень епіднебезпеки. А червоний рівень епіднебезпеки буде встановлюватися для конкретних областей, - наголосив Ляшко.

Окрім цього МОЗ змінило деякі обмеження для "жовтої" та "червоної" зони, зокрема зміни стосуються роботи закладів освіти, громадського харчування тощо.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, що карантин посилять уже з 13 вересня. Зокрема, "жовта" зона передбачає масковий режим, а також дотримання соціальної дистанції у 1,5 метра. 

Головні обмеження:

  • заборона масових заходів за участю більш як 1 особи на 4 квадратних метри в будівлях чи на території, де вони заплановані;
  • заборона заповнювати кінотеатри та інші зали закладів культури на більше половини місць;
  • обмеження за часом роботи закладів відсутні;
  • заборона заповнювати спортзали і фітнес-центри більше ніж 1 особа на 10 квадратних метрів.
Читайте також
В Україні продовжили адаптивний карантин до 31 грудня В Україні продовжили адаптивний карантин до 31 грудня
Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій планує запровадити "жовтий" рівень епідемічної небезпеки по всій території країни з 00 годин 00 хвилин 22 вересня.
Ляшко заявив, що червону зону незабаром можуть покинути ще чотири області України Ляшко заявив, що червону зону незабаром можуть покинути ще чотири області України
У Міністерстві охорони здоров'я України анонсували вихід з "червоної" зони карантину ще чотирьох українських областей. Зокрема йдеться про Запорізьку, Полтавську, Хмельницьку та Чернігівську області.
В Україні виявили 1 247 нових випадків захворювання на COVID-19 В Україні виявили 1 247 нових випадків захворювання на COVID-19
В Україні виявили більш як тисячу нових випадків коронавірусу. Зокрема понад 500 людей потрапили до лікарень.
Loading...
Load next