МОЗ прогнозує пік захворюваності на COVID-19 в Україні у листопаді

МОЗ прогнозує пік захворюваності на COVID-19 в Україні у листопаді
У МОЗ наголосили, що відтягнути ці пікові навантаження можна лише шляхом імунізації населення.

У Міністерстві охорони здоров'я очікують на пік захворюваності COVID-19 в Україні приблизно у листопаді. Але якщо кількість хворих продовжуватиме зростати, то епідситуація може значно погіршитися вже у жовтні.

Про це заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

Раніше ми, дійсно, вважали, що піковий рівень навантаження на систему охорони здоров'я припаде на листопад-грудень цього року. Зараз ми бачимо, що майже за всіма прогнозами такі пікові навантаження можуть бути раніше, - сказав Кузін.

Він запевняє, що оцінювати, наскільки раніше може статися сплеск захворювання дуже важко, адже ситуація змінюється досить швидко. 

Те, що ми бачимо точно, - пікові навантаження будуть однозначно припадати на листопад. Але чи будуть вони зачіпати жовтень, чи будуть відтягуватися на грудень - поки сказати важко, - зазначив Кузін.

Він додав, що відтягнути ці пікові навантаження можна лише шляхом імунізації населення.

Потрібно вибрати собі пункт щеплення, вибрати той препарат, яким хочете щепитись, і провакцинуватись. Зараз МОЗ максимально скоротило інтервали введення між двома дозами вакцини. Це зроблено для того, щоби якомога більше людей було охоплено щепленнями саме до початку епідемічного підйому захворюваності, - резюмував головний санітарний лікар.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що упродовж найближчих 2-3 тижнів Житомирська, Львівська, Донецька і Харківська області можуть перейти до червоної зони. 

Читайте також
В Україні виявили 1 247 нових випадків захворювання на COVID-19 В Україні виявили 1 247 нових випадків захворювання на COVID-19
В Україні виявили більш як тисячу нових випадків коронавірусу. Зокрема понад 500 людей потрапили до лікарень.
В Україні виявили 417 нових випадків захворювання на COVID-19 В Україні виявили 417 нових випадків захворювання на COVID-19
За добу 15 серпня 2021 року в Україні зафіксовано 417 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 31, медпрацівників – 10).
Висока смертність при інфікуванні «Дельтою» спостерігається серед невакцинованих Висока смертність при інфікуванні «Дельтою» спостерігається серед невакцинованих
Серед тих, хто отримав щеплення, рівень смертності не відрізняється від показників при зараженні іншими штамами.
Loading...
Load next