Чотири області в Україні вже з наступного тижня можуть перейти у "червону" зону (відео)

Чотири області в Україні вже з наступного тижня можуть перейти у "червону" зону (відео)
Упродовж найближчих 2-3 тижнів Житомирська, Львівська, Донецька і Харківська області можуть перейти до червоної зони.

Тільки но в Україні ввели "жовту зону" карантину, як вже 4 області можуть перейти в "червоний" рівень епіднебезпеки в найближчі тижні - Житомирська, Луганська, Львівська та Харківська області. Так, за останній тиждень в країні на 68% зріс показник нових випадків захворювання, на 51% — госпіталізації -  це найбільші темпи зростання захворюваності у 2021 році. 

Про це під час брифінгу повідомив головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін, повідомляє hromadske.

Є певна частина регіонів, які зараз перебувають у зоні ризику входження вже навіть у "червоний" рівень епіднебезпеки: це Житомирська, Луганська, Львівська та Харківська області. Ці регіони можуть перейти до "червоного" рівня протягом двох-трьох тижнів. Тому вони потребуватимуть найбільшої уваги, - заявив Кузін.

Водночас санлікар зазначив, що навантаження на систему охорони здоров'я країни контрольоване: зайнято 34% ліжок реанімації, 31% ліжок із киснем і 13% апаратів ШВЛ, а число пацієнтів, яким призначено кисень, – 19% від кількості ліжок із киснем.

Окрім цього, станом на 24 вересня вже дев'ять регіонів демонструють ознаки "помаранчевого" рівня епідеміологічної небезпеки внаслідок поширення коронавірусу. Однак, ще до 21 вересня всі регіони України відповідали показникам "зеленого" рівня. Про це також свідчать дані МОЗ. 

Зауважимо, що віднесення МОЗ регіону до того чи іншого рівня ще не означає введення в цьому регіоні додаткових карантинних обмежень – таке рішення має прийняти Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, що з 23 вересня в усіх регіонах України встановили “жовтий” рівень епіднебезпеки. "Жовта" карантинна зона - це масові заходи лише, якщо на одну людину є щонайменше 4 кв. метри площі. Не більше 4 людей за столиком у ресторані та й це за умови, що  відстань між столами - мінімум 1,5 метри. Обов'язкове носіння масок у приміщеннях та дистанція у 1,5 метри. На роботу спортивних залів та кінотеатрів також чекають обмеження. 

 

Читайте також
Україна у "жовтій зоні": Донецька область вийшла з “помаранчевої” зони карантину Україна у "жовтій зоні": Донецька область вийшла з “помаранчевої” зони карантину
В Україні не залишилося більше регіонів, де був би перевищений хоч один показник по COVID-19. Внаслідок цього усі українські області наразі перебувають у "жовтій" карантинній зоні.
В Україні продовжили адаптивний карантин до 31 грудня В Україні продовжили адаптивний карантин до 31 грудня
Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій планує запровадити "жовтий" рівень епідемічної небезпеки по всій території країни з 00 годин 00 хвилин 22 вересня.
Оновлення карантинних зон: МОЗ залишило у "червоній зоні" сім областей України Оновлення карантинних зон: МОЗ залишило у "червоній зоні" сім областей України
Тепер Київ і 9 областей опинилися у жовтій зоні епідеміологічної небезпеки, 7 областей - у червоній, а в зелену зону наразі не ввійшов жоден із українських регіонів.
Loading...
Load next