В Україні встановлять спецкамери для перевірки дотримання норм карантину

В Україні встановлять спецкамери для перевірки дотримання норм карантину
Недотримання маскового режиму в Україні під час пандемії є величезною проблемою. Особливо це стало помітно в період послаблення карантину, переконані в МОЗ.

Незабаром в Україні з'являться спеціальні камери для контролю за дотриманням маскового режиму в місцях масового скупчення людей, зокрема у торгово-розважальних центрах (ТРЦ). Завдяки цьому МОЗ планує посилити контроль за дотриманням карантинних обмежень, зокрема маскового режиму, повідомив в інтерв'ю виданню LIGA.net головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Будуть встановлені спеціальні камери в торгових центрах на рівні областей країни, які дозволять побачити, скільки людей не використовують маски або не дотримуються соціальної дистанції, - заявив Кузін.

Посадовець також зауважив, що якщо епідемічна ситуація погіршиться, у зв’язку з поширенням коронавірусного захворювання, почастішають його візити в області: "Найвірогідніше, у разі погіршення епідеміологічної ситуації будуть доволі часті візити до областей, до окремих закладів, щоб ми пояснювали або на місці переконувалися в тому, що норми працюють ефективно".

Крім того, на рівні областей планується проводити виїзні засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, що Через погіршення ситуації із коронавірусною інфекцією Закарпатська область вже з наступного тижня переходить у "жовту" зону епідеміологічної небезпеки.

Зокрема, заклади освіти, де вакциновано менш як 80% персоналу, закриють на карантин. Окрім цього голова Закарпатської ОДА опублікував списки шкіл в області, які не працюватимуть внаслідок посилення карантинних вимог.

Читайте також
МОЗ прогнозує пік захворюваності на COVID-19 в Україні у листопаді МОЗ прогнозує пік захворюваності на COVID-19 в Україні у листопаді
У МОЗ наголосили, що відтягнути ці пікові навантаження можна лише шляхом імунізації населення.
Епідеміологічна ситуація в Україні: вже 5 областей перебувають на межі "червоної" зони (відео) Епідеміологічна ситуація в Україні: вже 5 областей перебувають на межі "червоної" зони (відео)
Ковідна ситуація в цих областях – напружена ситуація з коронавірусом. Поки її вдається стримувати шляхом розгортання нових ліжок або нових механізмів тестування на коронавірус.
Висока смертність при інфікуванні «Дельтою» спостерігається серед невакцинованих Висока смертність при інфікуванні «Дельтою» спостерігається серед невакцинованих
Серед тих, хто отримав щеплення, рівень смертності не відрізняється від показників при зараженні іншими штамами.
Loading...
Load next