Врослий ніготь: причини виникнення та лікування (відео)

Врослий ніготь: причини виникнення та лікування (відео)
Причинами виникнення врослого нігтя є: неправильне обрізання нігтьової пластини, неправильно підібране взуття та травми.

Практично кожна друга людина за своє життя стикається з проблемою врослого нігтя. І зазвичай, до спеціаліста ідуть лише тоді, коли вже з’являється значний дискомфорт.

Якщо говорити саме про вростання нігтьової пластини, то це вже коли ніготь прорізає м’яку тканину і тоді вона починає вростати. Тоді починається запальний процес, доєднується бактеріальна інфекція утворюється як в народі називають дике м'ясо, гіпергрануляція і людина тільки на цьому етапі, на жаль, іде вже до хірурга вирішувати цю проблему, - сказала спеціалістка по догляду за стопою Галина Звір.

Сьогодні є вузьконаправлені спеціалісти, які займаються доглядом, а також проблемами зі стопами. І це подологи. Якщо хірурги вирішують цю проблему з допомогою скальпеля під анестезією. Що не гарантує повторного вростання. То подологи можуть без хірургічного втручання і головне безболісно вирішити її назавжди.

Це шматочок нігтя, який врізається в м’яку тканину, певним методом прибирається абсолютно безболісно в кабінеті і тоді вже відбувається процес загоювання цієї ділянки.

Для того, щоб вирішити її остаточно нам потрібно вивести всі бокові кутики наверх. Ось це якраз і роблять подологи, на відміну від хірургів, тому що хірург просто прибирає частину нігтьової пластини, а подолог виводить бокові кутики на верх і стабілізують їх для того, щоб ніготь далі повторно не вростався, - зазначила Галина Звір. 

 Для цього використовують корекційні системи.

На сьогодні існує досить багато корекційних систем. Це клейові та крочкові, тобто для кожного підбираються індивідуально. Основна задача - це вивести правильну фізіологічну форму нігтя, вивести бокові кутики вверх і навчити клієнта підрізати нігті надалі, - розповіла Галина. 

 Саме неправильне підрізання нігтів і є основною причиною виникнення цієї проблеми. Особливо це стосується підлітків.

 Перша та основна - це неправильно обрізання, особливо в підлітків. Я завжди говорю, що дуже важливо підлітка навчити обрізати ніготь, тому що зазвичай, коли приводять дитину з врослим нігтем я питаюсь хто обрізає нігті, дитина сама. Хто її навчив? Ніхто її не вчив. Якщо мама не знає, як правильно цього, нехай поведе до подолога і він навчить, як треба обрізати нігтьову пластину, - зазначила спеціалістка по догляду за стопою.

Друга причина, яка провокує таку проблему – неправильний вибір взуття.

Часто особливо дівчата обирають підбори, лодочки, кросівки, до речі, часто є причиною вростання якраз м’які кросівки, тому що в м’якому взутті ми не відчуваємо тиску який насправді спричиняється на нігтьову пластину. Тоді ніготь починає деформуватися, тобто скручуватися і при обрізанні не вдається до кінця обрізати ті самі кутики, починається проблема вростання, - стверджує лікарка.

Також це спричиняють будь-які травми.

Це травматика, це біг, там стукнувся, щось впало, утворилась гематома. А клієнти думають, що з гематомою нічого робити не треба, відповідно під гематомою росте нова нігтьова пластина, яку не видно практично і вона починає так само вростати, - заявила Звір. 

Якщо травми ми передбачити не можемо, то навчитись правильно обрізати нігті цілком можливо. І якщо ви не знаєте як це робити. То найкраще проконсультуватись в подолога.

В кожного своя індивідуальна форма нігтів. Є круглі, є трепацевидні, є квадратні. Існує одне єдине таке правило обрізати рівно. Насправді обрізати потрібно так, щоб кутики знаходились над боковими валиками, тобто я цього вчу. Це не означає, що потрібно обрізати рівно, інколи потрібно і заукруглювати інакше постійно будуть обломлюватись нігтьові пластини, тому не варто говорити про те що є якесь золоте правило.  Золоте правило, щоб кутики були зверху і нікуди всередину вони не просідали, - додала Галина Звір.

 Не забувайте, що без допомоги спеціаліста проблему врослого нігтя не вирішити. А тому з її появою не варто займатись самолікуванням та шукати порад в інтернеті.

 

Читайте також
БІЛЬ У СПИНІ: причини, лікування, профілактика БІЛЬ У СПИНІ: причини, лікування, профілактика
Неприємні симптоми можуть виникати через сидячий спосіб життя, неправильно підібрану подушку чи матрац, носіння важкої сумки, високих підборів тощо
Як запобігти інсульту та які його головні передвісники Як запобігти інсульту та які його головні передвісники
Сьогодні, 29 жовтня, Україна святкує день боротьби з інсультом та псораізом. Що потрібно знати, щоб щоб запобігти цієї страшної хвороби.
Запалення м’язів: різкий гострий біль може бути причиною міозиту (відео) Запалення м’язів: різкий гострий біль може бути причиною міозиту (відео)
Різкий гострий біль у визначеному місці може вказувати на міозит, тобто запалення одного або декількох груп м’язів.
Loading...
Load next