Запалення м’язів: різкий гострий біль може бути причиною міозиту (відео)

Запалення м’язів: різкий гострий біль може бути причиною міозиту (відео)
Різкий гострий біль у визначеному місці може вказувати на міозит, тобто запалення одного або декількох груп м’язів.

Якщо з’являється різкий гострий біль у визначеному місці, при цьому болючу точку можна намацати, то скоріш за все так може проявлятись міозит, тобто запалення одного або декількох груп м’язів.

Навіть та сама сидяча робота. Якщо незручно сидиш весь час, певні м'язи перебувають в незручному положенні так само може розвинутися міозит, - повідомив фельдшер медицини невідкладних станів Ігор Гнатів.

Перекупалися, на сонці погрілись, через деякий час міозити чи водії які так виставляють руку на відкрите віконце теж може бути такі речі, міозити такі часті  можуть бути, - додала завідувачка відділення невідкладної медичної допомоги Львівської лікарні швидкої меддопомоги Ірина Мельник.

Часто ця проблема може уражати грудні м’язи або ж поперековий відділ. І пацієнти плутають такі стани з проблемами серця чи нирок.

Серце може боліти, давити, пекти, але серце болить постійно, а от при невралгії чи міозитах людина собі може знайти певне положення. Якщо людина, наприклад знайшла собі певне положення і її не болить значить це не серце, - наголосив фельдшер медицини невідкладних станів Ігор Гнатів.

Коли болі, які пов’язані з рухами, болі. Які пов’язані з моментом дихання. При глибокому вдосі вони посилюються, при сидінні в якійсь позі певній вони зменшуються, - зазначила завідувачка відділення невідкладної медичної допомоги Львівської лікарні швидкої меддопомоги Ірина Мельник. 

Натомість якщо болять нирки, то це дуже виражений дискомфорт. Адже пацієнт не може знайти собі місця.

Вона постійно ходить, ходить і ми приїжджаємо на виклик то навіть важко положити людину, щоб зробити ін'єкцію, бо тому шо вона лягає і її більше болить вона хоче ходити, - додав фельдшер медицини невідкладних станів Ігор Гнатів.

Часто запалення м’язів пов’язують з протягом. В деяких випадках це і справді так, але лише тоді, коли є перепад температур. Тобто, якщо в приміщенні жарко, а вітер холодний. Або коли людина тривалий час перебуває під кондиціонером чи вентилятором. Тоді відбувається переохолодження певної частини тіла і виникає міозит. 

Зараз часто в маршрутках всі вікна закривають. Ну насправді це неправильно. Тим більше в період   пандемії, коли навпаки доступ свіжого повітря пріоритетний потрібно відкривати. І нема такого сильного перепаду температури в салоні  і зовні щоб продуло і люди захворіли, - розповів  фельдшер медицини невідкладних станів Ігор Гнатів.

Лікування міозитів нескладне і дуже часто обходиться лише протизапальними мазями. Але їх має призначити лише сімейний лікар, який повинен поставити правильний діагноз. Адже при самолікуванні можна пропустити симптоми, які вказують на набагато серйозніші проблеми.

Іноді пацієнти кладуть так руку собі на серце, на грудну клітку і кажуть що пече, пече ніби щось поклали праску, аналог такий в них болів, довготривало. Чи це пов’язано з психоемоційним навантаженням, чи це пов’язано з високим тиском, чи це пов’язано з якимись проблемами які були вже накопичені ішемічною хворобою серця, то тоді ми говоримо про те, що є підозра на карі дальні болі, - наголосила завідувачка відділення невідкладної медичної допомоги Львівської лікарні швидкої меддопомоги Ірина Мельник. 

А це вже обов’язково має контролювати лікар. Зазначимо, що міозит може надокучати навіть до декількох тижнів. Але якщо своєчасно полікувати запалення, то забути про нього можна вже за декілька днів.  

 

Читайте також
Ячмінь на оці: причини появи та чого не можна робити у разі запалення (відео) Ячмінь на оці: причини появи та чого не можна робити у разі запалення (відео)
Почервоніння, припухлість, свербіж або ж больові відчуття в зоні повіки можуть вказувати на ячмінь. Шлунково-кишкові проблеми, цукровий діабет, себорея або демодекоз можуть провокувати гостре запалення сальної залози або волосяної частини вій.
БІЛЬ У СПИНІ: причини, лікування, профілактика БІЛЬ У СПИНІ: причини, лікування, профілактика
Неприємні симптоми можуть виникати через сидячий спосіб життя, неправильно підібрану подушку чи матрац, носіння важкої сумки, високих підборів тощо
Врослий ніготь: причини виникнення та лікування (відео) Врослий ніготь: причини виникнення та лікування (відео)
Причинами виникнення врослого нігтя є: неправильне обрізання нігтьової пластини, неправильно підібране взуття та травми.
Loading...
Load next