Львівщина у "помаранчевій" зоні: центр легеневого здоров’я заповнений COVID-хворими на 100% (відео)

Львівщина у "помаранчевій" зоні: центр легеневого здоров’я заповнений COVID-хворими на 100% (відео)
І хоча це не передбачає нових додаткових правил чи обмежень, однак, як прогнозують влада та медики, це найімовірніше не надовго. Адже динаміка захворювання прогнозує дуже швидке повернення жорсткого карантину, тобто впровадження "червоної" зони.

З дня на день – "червона" зона, а наразі прийняття інформації, що міжрегіональні перевезення, робота освітніх закладів, а не за горами й відвідування закладів громадського харчування чи ТЦ - лише за наявності сертифіката вакцинації чи негативного ПЛР-тесту. Та це попереду, а уже від завтра Львів обмежує масові розважальні заходи. 

З четверга фактично вступають в силу обмеження, які стосуються великих розважальних заходів і взагалі великої кількості людей. Проговорили ми виконання з 18 жовтня безпосередньо обмеження щодо позашкілля, безпосередньо навчання в школах, - повідомив заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Львівські школярі з 18 жовтня відправляться на двотижневі канікули. Такі ж рекомендації обласний департамент направив до усіх шкіл Львівщини.  Наразі ж динаміка вакцинації працівників освіти в області позитивна, кажуть чиновники. Відтак, понад 90% шкіл працюють наживо. 

Якщо говорити про освітян взагалі в закладах освіти, то ми також маємо середній показник зараз по Львівській області 80%. Це освітяни, які вакциновані першою та другою дозами. Найбільше зараз відстає Дрогобицький район. Кількість закладів, які працюють очно - 75%, - заявив директор департаменту освіти та науки Львівської облдержадміністрації Олег Паска.

Посадовці сподіваються, що до впровадження "червоної" зони рівень вакцинації освітян становитиме 100%. При цьому з 8 листопада, коли наказ міністерства набере чинності, нещеплених освітян та чиновників можуть відсторонити від роботи. Аж допоки ті не вакцинуються.

Тобто ми говоримо про те, що інформацію, яку доводить нам МОЗ, що це не остаточний і кінцевий варіант переліку визначених професій. Цей перелік буде розширюватись. І наступними в цю категорію будуть попадати працівники усіх комунальних підприємств, а також працівники усіх соціальних сфер, які найбільше в ризику до різного виду контактів, - наголосив директор департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Орест Чемерис.

Тим часом Кабмін затвердив нові правила пасажирських перевезень. З 21 жовтня у регіонах із жовтим, помаранчевим чи червоним рівнем епіднебезпеки  водіям, екіпажу авіа та залізничного транспорту, а також пасажирам необхідно мати сертифікат вакцинації, негативний ПЛР-тест чи довідку про нещодавно перенесене захворювання. Однак ці правила не стосуються міських та внутрішньообласних перевезень. 

Нагадаємо, про жорсткіші норми нещодавно говорили й у львівській мерії.

Незабаром ми будемо мати ситуацію, коли в кафе, ресторан чи ТЦ зможуть заходити люди, які мають вакцинацію, які мають або негативний ПЛР-тест і це буде перевірятися. Це не є рішення, яке ми сьогодні приймали, я хочу просто це анонсувати, - зауважив міський голова Львова Андрій Садовий.

Наразі ж у закладах громадського харчування відвідувачів змушуватимуть дотримуватись дистанції, маскового режиму та проводитимуть температурний скринінг. Працюватимуть кафе і ресторани до 23 години. А працівники повинні бути вакциновані. Тим часом динаміка інфікувань зростає. За попередню добу Україна встановили рекорд денних смертей від Covid - близько півтисячі. Востаннє таку смертність фіксували іще у квітні. Заповнюваність ліжок у ковідних медзакладах уже становить близько 60%.  

При великій кількості надходження біоматеріалів на дослідження, ми бачимо, можемо спостерігати таку картину, що кажеш другий особа є ПЛР-позитивною. Більше 95% захворілих, які є зараз, це є захворілі спричинені Дельта штамом. Якщо ми пропонуємо кожна чергова хвиля зумовлена мутацією вірусу,  - заявив директор департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Орест Чемерис.

Хворі, які на момент виписки потребують кисневої підтримки, тепер можуть отримати її безкоштовно за скеруванням сімейного лікаря. Для цього за кошти державної субвенції в області  придбали понад півтори тисячі кисневих концентраторів.

В першу чергу це скеровано для тих пацієнтів, які лікуються в амбулаторному режимі і в них показники сатурації є граничними, такими, які потребують кисневої підтримки. Окрім того це ряд пацієнтів, які були тривалий час на стаціонарному лікуванні і відповідно після виписки додому, їх також потрібно протягом короткого періоду кисневу підтримку, - додав Орест Чемерис.

Додамо, що Львівський центр легеневого здоров’я заповнений COVID-хворими на 100%.

 

Читайте також
У Львові попри "жовту" зону школи працюватимуть у звичному режимі: вчителі мають мати довідку чи тест (відео) У Львові попри "жовту" зону школи працюватимуть у звичному режимі: вчителі мають мати довідку чи тест (відео)
Львів завжди можемо перейти на онлайн-навчання, але, оскільки дистанційна освіта не дає ефекту, тому наразі варто використовувати кожен день очного навчання.
У Львові доступ до ресторанів нададуть лише вакцинованим або за ПЛР-тестом (відео) У Львові доступ до ресторанів нададуть лише вакцинованим або за ПЛР-тестом (відео)
Міська комісія ТЕБ і НС вирішила все ж таки посилити карантинні обмеження у Львові внаслідок стрімкого поширення коронавірусу серед населення. Зокрема, учні 5-11 класів переходять на дистанційне навчання, а також призупиняють планові госпіталізації та операції у лікарнях.
Онлайн-навчання для учнів Львова: скільки шкіл перетнули бар’єр 80% вакцинованих (відео) Онлайн-навчання для учнів Львова: скільки шкіл перетнули бар’єр 80% вакцинованих (відео)
Чи будуть ходити діти до школи, у період жовтої та червоної зони, скільки шкіл перетнули межу вакцинації понад 80% та для чого зараз школам, один день навчання онлайн? Про роботу шкільних закладів освіти та дитячих садочків в умовах карантину в ексклюзивному інтерв'ю для телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповіла начальниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.
Loading...
Load next