"Шахрайство є": в Україні відкрили три кримінальні справи за підроблення COVID-сертифікактів (відео)

"Шахрайство є": в Україні відкрили три кримінальні справи за підроблення COVID-сертифікактів (відео)
В Україні вже зафіксували факти звільнення таких медпрацівників та відкрито щонайменше три кримінальні провадження.

Українських медпрацівників, які підроблюють COVID-документи, звільняють з посади та відкривають щодо них кримінальні справи. Таких кримінальних справ в Україні вже відкрито щонайменше три. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Так, на запитання, чи трапляються серед лікарів випадки, коли ті домовляються з колегами про підроблені COVID-сертифікати та довідки Ляшко відповів, що "шахрайство є".

Є шахраї і є результати тих спецоперацій, які сьогодні проводить Нацполіція України, СБУ. Вони виявляють факти, як шахраї, які користуються типу печатками, бланками закладу, і видають підробні документи, так і недоброчесність серед медичних працівників. І там, де зафіксовані такі факти, відразу розпочинаються кримінальні справи, ці лікарі відсторонюються від роботи, - заявив очільник МОЗ Віктор Ляшко.

Окрім цього, міністр охорони здоров'я наголосив, що інформація про те, що нібито лікарі в Україні не поспішають вакцинуватися ㅡ міф. Хоч визнав, що є певні випадки, коли медпрацівники не роблять щеплення: "Чомусь ці певні випадки комунікаційно підсвічуються більше, ніж загальна картина по лікарях".

Відео: "Радіо Свобода".

Нагадаємо, що з 18 жовтня чотири області України: Запорізька, Одеська, Донецька та Дніпровська перейдуть до "червоної" зони карантинних обмежень. У "червоній" зоні зможуть працювати: заклади громадського харчування за адресною доставкою та навинос; салони краси за попереднім записом; фінансові установи; пошта, заправки, медичні та ветеринарні заклади тощо.

 

Читайте також
У МОЗ заявили про "підйомні" виплати для медиків У МОЗ заявили про "підйомні" виплати для медиків
У МОЗ планують залучити медиків у різні населені пункти, де не вистачає працівників.
"Не займайтеся самолікуванням", - у МОЗ попередили щодо вживання антибіотиків при COVID-19 "Не займайтеся самолікуванням", - у МОЗ попередили щодо вживання антибіотиків при COVID-19
За словами Віктора Ляшка, при COVID-19, як і будь-якій іншій вірусній інфекції, не варто вживати антибіотики, якщо немає ознак бактеріальної інфекції.
Loading...
Load next