Допомагати рятувати життя: Україна отримає «швидкі» від міжнародних партнерів

Допомагати рятувати життя: Україна отримає «швидкі» від міжнародних партнерів

З початку повномасштабного вторгнення до України вже надійшло 343 «швидкі» в рамках гуманітарної допомоги. Про це заступник міністра охорони здоров'я Олексій Яременко повідомив під час зустрічі з представниками міжнародних організацій Rotary Club та Ukraine Friends.

Таку інформацію повідомляють у МОЗ.

За словами Яременка, найближчими тижнями благодійники планують доставити до України 25 "швидких", які будуть відправлені у фронтові та прифронтові регіони. Наразі саме на Сході та Півдні України є найгостріша потреба в медичному транспорті. Адже тут щодня росія обстрілює та захоплює автівки швидкої допомоги.

З моменту повномасштабного вторгнення росіяни вже пошкодили та захопили понад 430 автомобілів швидкої допомоги. Тому сьогодні МОЗ залучає допомогу від міжнародних партнерів, аби оперативно поповнювати автопарк для бригад “екстренки”, які працюють у регіонах, дотичних до лінії фронту. Незабаром до України приїдуть ще 25 автівок від благодійників і допомагатимуть нашим медикам рятувати життя українців, – розповів заступник міністра.

За майже шість місяців повномасштабної війни організація Ukraine Friends доставила до України численні гуманітарні вантажі, серед яких – важливі медикаменти, витратні матеріали й тактичні аптечки.

Нагадаємо, раніше у Латвії відновили програму реабілітації українських військових.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next