В Україну прибули ще 188 тисяч доз вакцини Pfizer (фото)

В Україну прибули ще 188 тисяч доз вакцини Pfizer (фото)
Поставки вакцин від різних виробників у межах механізму розподілу COVAX триватимуть. Так, до кінця 2021 року Україна має отримати достатню кількість препаратів, щоб вакцинувати 20% населення.

Сьогодні вранці, 29 серпня, Україна отримала ще 188 370 доз вакцини Comirnaty від Pfizer-BioNTech від уряду Сполучених Штатів Америки. Доставку препарату організував Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), зберігання й логістику із дотриманням відповідного холодового ланцюга забезпечує Агентство США з міжнародного розвитку USAID.

Про це повідомляють пресслужби МОЗ та ЮНІСЕФ.

Ці дози разом із розчинником для розведення вакцини надаються Україні урядом США через ініціативу COVAX в рамках глобальних заходів щодо забезпечення справедливого та рівного доступу до безпечних та ефективних вакцин проти COVID-19 для всіх країн світу, - йдеться у повідомленні ЮНІСЕФ.

Відомо, що нова партія вакцин призначена для використання у центрах масової вакцинації та для організованих колективів. Зокрема, у Міністерстві охорони здоров'я подякували партнерам за підтримку програми вакцинації українців проти COVID-19.

До кінця 2021 року очікується, що Україна отримає кількість вакцин різних виробників достатньо, щоб щепити до 20% населення країни. Також очікується, що в найближчі тижні і місяці в рамках глобальних зобов'язань США, надійде більше партій вакцин, отже, Україна стане краще підготовленою до боротьби з пандемією.

Зауважимо, що загалом у межах COVAX Україна отримала 4 325 910 доз вакцин різних виробників (Pfizer, Moderna та AstraZeneca).

Читайте також
Довготривалі і важкі переговори, - Зеленський про додаткові 10 млн доз вакцини Pfizer Довготривалі і важкі переговори, - Зеленський про додаткові 10 млн доз вакцини Pfizer
Україна уклала контракт із американською фармкомпанією Pfizer та отримає додатково 10 млн доз вакцини проти COVID-19. Загалом протягом року Україна має отримати 20 мільйонів доз цього препарату.
Дозакупівля вакцини Moderna: Україна не веде переговори про постачання вакцини, - Кузін (відео) Дозакупівля вакцини Moderna: Україна не веде переговори про постачання вакцини, - Кузін (відео)
Наразі тривають перемовини щодо кількості доз Moderna, які Україна може отримати через COVAX. Зокрема, українці, які отримали першу дозу вакцини Moderna, зможуть завершити свій курс щеплень препаратом Pfizer.
Україна планує отримати вакцину від США Україна планує отримати вакцину від США
Послу України в США Оксані Маркаровій доручили звернутись до Білого дому для обговорення отримання вакцини від COVID-19.
Loading...
Load next