KSE прогнозує, що смертність від Covid в Україні зростатиме ще тиждень-два, а потім буде спад

KSE прогнозує, що смертність від Covid в Україні зростатиме ще тиждень-два, а потім буде спад
Експерти Київської школи економіки очікують пік захворюваності у першій половині листопада, тобто вже найближчими днями, і спад показників у другій половині листопада.

Дослідники констатують, що смертність від Covid-19 в Україні за останній тиждень зросла на 18%. Вони передбачають зростання летальності у найближчі тижні, але не підвищують загальний прогноз у 92 тисячі жертв епідемії. Про це розповів на онлайн-брифінгу керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки Юрій Ганиченко.

Продовжується позитивний тренд і початок стабілізації. Україна зафіксувалася на одному рівні, перестала зростати по нових випадках хвороби й госпіталізації.

Смертність продовжує зростати в Україні. Зростання за останній тиждень відбулося на 18%. Ми бачили минулого тижня новий рекорд — 793 померлих, станом на сьогодні ми знову бачимо новий рекорд — у 833 померлих, — розповів Ганиченко.

Він зазначає, що на рекорди окремих днів впливають також "довнесення" даних й рекомендує дивитися на середньотижневий показник, щоб згладжувати "довнесення". Зараз смертність (від Covid-19) в Україні досягла рівня у 647 осіб в середньому на добу. 

Цей показник ще може продовжити зростання у найближчі один-два тижні, тому що смертність є відкладеним показником і стабілізація у смертності настає через 1-2 тижні після стабілізації по виявлених випадках і госпіталізацій, — додає керівник. 

Зростання смертності, за прогнозом Київської школи економіки, буде невелике. 

Ганиченко зазначив, що кількість виписок зростає, розрив між госпіталізаціями та виписками скоротився до 6% — і впродовж тижня кількість госпіталізацій та виписок може зрівнятися. Він нагадав, що у KSE розглядали три сценарії розвитку захворюваності на Covid-19: "зелений" (оптимістичний), "жовтий" (середній) та "чорний" (песимістичний).

Нагадаємо, що станом на 9 листопада в Україні зафіксовано 18 988 нових випадків захворювання на Covid-19. 91,1 % госпіталізованих із COVID-19 минулого тижня — невакциновані. 

Тетяна Єрко — pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні за добу виявили понад 3 тисячі інфікованих на COVID-19 В Україні за добу виявили понад 3 тисячі інфікованих на COVID-19
За минулу добу, 14 вересня, в Україні зафіксували 3 332 нових COVID-хворих. Серед них захворіло 364 дитини та 58 медпрацівників.
За минулу добу в Україні зафіксовано понад 10 тисяч нових випадків коронавірусної хвороби За минулу добу в Україні зафіксовано понад 10 тисяч нових випадків коронавірусної хвороби
Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.
Loading...
Load next