Без вакцинації заборонено: тепер в Раду не пускатимуть нещеплених депутатів

Без вакцинації заборонено: тепер в Раду не пускатимуть нещеплених депутатів
На вході до будівель ВРУ співробітники УДО України будуть перевіряти сертифікати у застосунку «Дія» за допомогою спеціальних пристроїв для зчитування QR-коду.

З понеділка Верховна Рада буде закрита для депутатів без сертифікатів вакцинації або негативного ПЛР-тесту чи довідки про одужання. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив народний депутат України Михайло Радуцький.

Це наша ініціатива, і я дуже радий, що нам вдалося її реалізувати. Не може влада встановлювати для себе окремі правила, — зазначає Радуцький.

За його словами у нардепів, які ще не вакцинувались, буде можливість це зробити неподалік від Верховної Ради. Так, у понеділок відкриють новий центр вакцинації проти COVID-19, розташований у готелі “Національний”. Декларація з сімейним лікарем для щеплення не обов’язкова.

На жаль, нам не вдалося переконати вакцинуватись деяких народних обранців. Їм доведеться пройти тест, - повідомляє депутат.

Він також додає, що держава не сплачує тестування депутатів — воно відбуватиметься власним коштом народних обранців.

На вході до будівель ВРУ співробітники УДО України будуть перевіряти сертифікати у застосунку «Дія» за допомогою спеціальних пристроїв для зчитування QR-коду.

Нові правила стосуються не лише народних депутатів, але й співробітників апарату Верховної Ради та журналістів.

Наступний крок, про який ми говоримо ще з початку року – реальний механізм притягнення депутата до адміністративної відповідальності за порушення маскового режиму. Сертифікат вакцинації не надає права нехтувати вимогами карантину! - підсумовує Радуцький.

Віра Коновал - pravdatutnews.com 

Читайте також
У МОЗ закликають не змішувати вакцину CoronaVac з іншими У МОЗ закликають не змішувати вакцину CoronaVac з іншими
За словами державного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, після введення першої дози CorovaVac, другу дозу мають вводити лише з тим самим препаратом. В усіх інших випадках фіксується порушення.
З CoronaVaс — за кордон: ЄС може дозволити в'їзд туристам, щепленим будь-якою вакциною З CoronaVaс — за кордон: ЄС може дозволити в'їзд туристам, щепленим будь-якою вакциною
Звичайно, за умови, якщо до використання цю вакцину дозволила ВООЗ.
В Україні розпочалась вакцинація від COVID людей, які записались через "Дію" В Україні розпочалась вакцинація від COVID людей, які записались через "Дію"
Українці, що записались на вакцинацію проти коронавірусної інфекції через додаток "Дія", вже почали отримувати щеплення. Однак наразі стосується це лише людей від 65 років.
Loading...
Load next