Без вакцинації заборонено: тепер в Раду не пускатимуть нещеплених депутатів

Без вакцинації заборонено: тепер в Раду не пускатимуть нещеплених депутатів
На вході до будівель ВРУ співробітники УДО України будуть перевіряти сертифікати у застосунку «Дія» за допомогою спеціальних пристроїв для зчитування QR-коду.

З понеділка Верховна Рада буде закрита для депутатів без сертифікатів вакцинації або негативного ПЛР-тесту чи довідки про одужання. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив народний депутат України Михайло Радуцький.

Це наша ініціатива, і я дуже радий, що нам вдалося її реалізувати. Не може влада встановлювати для себе окремі правила, — зазначає Радуцький.

За його словами у нардепів, які ще не вакцинувались, буде можливість це зробити неподалік від Верховної Ради. Так, у понеділок відкриють новий центр вакцинації проти COVID-19, розташований у готелі “Національний”. Декларація з сімейним лікарем для щеплення не обов’язкова.

На жаль, нам не вдалося переконати вакцинуватись деяких народних обранців. Їм доведеться пройти тест, - повідомляє депутат.

Він також додає, що держава не сплачує тестування депутатів — воно відбуватиметься власним коштом народних обранців.

На вході до будівель ВРУ співробітники УДО України будуть перевіряти сертифікати у застосунку «Дія» за допомогою спеціальних пристроїв для зчитування QR-коду.

Нові правила стосуються не лише народних депутатів, але й співробітників апарату Верховної Ради та журналістів.

Наступний крок, про який ми говоримо ще з початку року – реальний механізм притягнення депутата до адміністративної відповідальності за порушення маскового режиму. Сертифікат вакцинації не надає права нехтувати вимогами карантину! - підсумовує Радуцький.

Віра Коновал - pravdatutnews.com 

Читайте також
У МОЗ закликають не змішувати вакцину CoronaVac з іншими У МОЗ закликають не змішувати вакцину CoronaVac з іншими
За словами державного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, після введення першої дози CorovaVac, другу дозу мають вводити лише з тим самим препаратом. В усіх інших випадках фіксується порушення.
З CoronaVaс — за кордон: ЄС може дозволити в'їзд туристам, щепленим будь-якою вакциною З CoronaVaс — за кордон: ЄС може дозволити в'їзд туристам, щепленим будь-якою вакциною
Звичайно, за умови, якщо до використання цю вакцину дозволила ВООЗ.
Київ лідирує серед інфікованих: за добу в Україні виявили понад 700 випадків Covid Київ лідирує серед інфікованих: за добу в Україні виявили понад 700 випадків Covid
За добу 29 серпня 2021 року в Україні зафіксовано 749 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 55, медпрацівників – 6).
Loading...
Load next