Бустерне щеплення може підвищувати ефективність вакцин проти «Омікрону» до 75%

Бустерне щеплення може підвищувати ефективність вакцин проти «Омікрону» до 75%
В Україні бустерне щеплення запровадять у січні-лютому 2022 року.

Бустерне щеплення проти коронавірусу підвищує ефективність вакцини від штаму «Омікрон» до 75%. За даними дослідження Британського агентства з безпеки й охорони здоровʼя (UKHSA). Повідомляє ВВС.  

Серед 581 випадку зараження на «Омікрон» та «Дельту» виявили зниження ефективності вакцини AstraZeneca й Pfizer. Однак за їх словами, бустерне щеплення підвищує захист від тяжкого перебігу хвороби до 70-75%.

Учені зазначають, що в них поки не вистачає даних для аналізу дії вакцин Moderna й Johnson & Johnson, однак заявляють, що:

У нас немає причин сумніватись у тому, що ці вакцини діятимуть так само, як Pfizer і AstraZeneca.

Штам коронавірусу «Омікрон», який виник у Південній Африці, у ВООЗ визнали таким, що викликає занепокоєння. За словами дослідників, цей штам має велику кількість мутацій в білку-«шипі» коронавірусу, які можуть погіршити ефективність вакцин проти COVID-19 і підвищити ризик повторного зараження.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Штам Омікрон може бути менш небезпечним, але поширюватись швидше за Дельта — ВООЗ Штам Омікрон може бути менш небезпечним, але поширюватись швидше за Дельта — ВООЗ
Штам коронавірусу Omicron (B.1.1.529) вперше виявили у Південній Африці 24 листопада. Вірус швидко розповсюдився в густонаселеній провінції ПАР Гаутенг.
У Німеччині та Великій Британії підтвердили перші випадки штаму "омікрон" У Німеччині та Великій Британії підтвердили перші випадки штаму "омікрон"
Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) назвала новий штам коронавірусу грецькою літерою "омікрон" і кваліфікувала новий варіант вірусу як той, що викликає занепокоєння.
Новий штам коронавірусу Омікрон: уряд вводить ізоляцію при в'їзді громадян до України Новий штам коронавірусу Омікрон: уряд вводить ізоляцію при в'їзді громадян до України
Наразі невідомо, чи викликає коронавірус штаму «Омікрон» більш тяжкий перебіг хвороби.
Loading...
Load next