"Омікрон" шпиталізує і вбиває людей": глава ВООЗ заявив, що "цунамі нових випадків величезне"

"Омікрон" шпиталізує і вбиває людей": глава ВООЗ заявив, що "цунамі нових випадків величезне"
До 22 грудня "Омікрон" підтвердили у 110 країнах.

Гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебреєсус застеріг від того, щоб називати варіант коронавірусу "Омікрон" легким, у зв'язку з тим, що він швидко поширюється та вбиває людей у всьому світі. Про це повідомляє ВВС.

Варто зазначити, що рекордна кількість людей, які заразилися штамом "Омікрон", поставила системи охорони здоров'я у світі під серйозний тиск, у США 3 січня зареєстрували понад 1 млн випадків захворювання на COVID-19 упродовж 24 годин, зазначив він.

Хоча "Омікрон" здається менш важким порівняно з "Дельтою", особливо у вакцинованих, це не означає, що його варто класифікувати як легкий. Як і за попередніх варіантів, "Омікрон" шпиталізує і вбиває людей. Цунамі випадків настільки величезне та швидке, що переповнює системи охорони здоров'я у всьому світі, — заявив Гебреєсус.

Своєю чергою у Полтаві виявили штам коронавірусу "Омікрон". Такі результати дослідження, з’явилися наприкінці грудня. Про це повідомив т.в.о голови Полтавської Облдержадміністрації Дмитро Лунін на брифінгу 6 січня.

Зазначається, що лабораторний центр раз у десять днів вибірково обирає зразки пацієнтів і відправляють їх до Києва для лабораторної діагностики. Серед зразків, які направлялися з Полтавської області на додаткове дослідження виявили один зразок позитивного штаму "Омікрон".

Дмитро Лунін розповів, що в лютому очікується нова хвиля коронавірусу. Пов'язано це з поширенням "Омікрону".

Нагадаємо, раніше на Житомирщині підтвердили два нових випадки "Омікрону".

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Приїхали з-за кордону: в Україні підтвердили ще 5 нових випадків Омікрону Приїхали з-за кордону: в Україні підтвердили ще 5 нових випадків Омікрону
За словами Кузіна, наразі триває епідеміологічне розслідування нових випадків та обстеження контактних осіб.
Ще одне щеплення: ВООЗ схвалила екстрене застосування вакцини від коронавірусу Ще одне щеплення: ВООЗ схвалила екстрене застосування вакцини від коронавірусу
За інформацією МОЗ, понад 13 млн людей в Україні отримали дві дози вакцини проти COVID-19 та завершили курс щеплення.
Гібрид Дельти та Омікрона: на Кіпрі виявили новий штам коронавірусу Гібрид Дельти та Омікрона: на Кіпрі виявили новий штам коронавірусу
Вчені назвали своє відкриття "Дельтакрон".
Loading...
Load next