Гібрид Дельти та Омікрона: на Кіпрі виявили новий штам коронавірусу

Гібрид Дельти та Омікрона: на Кіпрі виявили новий штам коронавірусу
Вчені назвали своє відкриття "Дельтакрон".

Науковці виявили на Кіпрі гібрид штамів коронавірусу «Дельта» та «Омікрон». Цей варіант назвали «Дельтакрон». Про це повідомляє CNN.

Зазначається, що нову мутацію виявила команда професора кафедри біологічних наук Кіпрського університету Леонтіоса Кострікіса. Наразі новий штам виявили у 25 пацієнтів, з яких 11 були госпіталізовані, а 14 лікуються вдома.

За словами вчених, «Дельтакрон» схоже, має генетичний фон мутації «Дельта». Водночас він містить і мутації, які притаманні лише «Омікрону».

Ходили чутки, що про таку мутацію повідомлялося, але вона не була виявлена в жодній країні, — розповідають науковці.

Своєю чергою новий штам коронавірусу "Омікрон" масово вражає дітей: у США зафіксували пік госпіталізацій дітей до 5 років. У них діагностують "Омікрон". Як повідомили у Центрі з контролю та профілактики захворювань США (CDC), наразі рівень госпіталізованих дітей віком від 5 до 17 років становить приблизно 1 на 100 тисяч, передає The Associated Press.

За словами директорки відомства Рошель Валенскі, ця тенденція "засвідчує необхідність щеплення". Вона додала, що у США повністю вакциновані проти коронавірусу лише 16% дітей віком від 5 до 11 років, а від 12 до 18 років — не більше 50%.

Нагадаємо, раніше українські Covid-паспорти визнали ще шість країн світу.

Карина Бовсуновськаpravdatutnews.com

 

Читайте також
Приїхали з-за кордону: в Україні підтвердили ще 5 нових випадків Омікрону Приїхали з-за кордону: в Україні підтвердили ще 5 нових випадків Омікрону
За словами Кузіна, наразі триває епідеміологічне розслідування нових випадків та обстеження контактних осіб.
Штам Омікрон може бути менш небезпечним, але поширюватись швидше за Дельта — ВООЗ Штам Омікрон може бути менш небезпечним, але поширюватись швидше за Дельта — ВООЗ
Штам коронавірусу Omicron (B.1.1.529) вперше виявили у Південній Африці 24 листопада. Вірус швидко розповсюдився в густонаселеній провінції ПАР Гаутенг.
Були в Італії та невакциновані: на Житомирщині підтвердили два нових випадки "Омікрону" Були в Італії та невакциновані: на Житомирщині підтвердили два нових випадки "Омікрону"
Штам вірусу SARS-CoV-2 «Омікрон» був вперше виявлений у Південно-Африканській Республіці.
Loading...
Load next