ВООЗ пояснила стрімке поширення Омікрону і спростувала легкий перебіг захворювання

ВООЗ пояснила стрімке поширення Омікрону і спростувала легкий перебіг захворювання
Вся справа у вакцинах, точніше — у їхній відсутності.

Генеральна директорка ВООЗ Маргарет Чен на брифінгу для ЗМІ заявила, що нерівність щодо вакцин і здоров’я назагал були найбільшими невдачами ВООЗ минулого року.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на публікацію ВООЗ.

За її словами, у той час, як деякі країни мають достатньо засобів індивідуального захисту, тестів і вакцин, багато країн не мають достатньої кількості, щоб задовольнити основні базові потреби або мають цілком скромні цілі, якими не була б задоволена жодна багата країна.

Щоб завершити гостру стадію пандемії, високоефективними інструментами, які дала нам наука, потрібно справедливо та швидко поділитися з усіма країнами світу, - заявила вона.

Нерівність вакцин вбиває людей, скорочує робочі місця і підриває відновлення світової економіки. 

Ба більше, за її словами, штами Альфа, Бета, Дельта, Гамма та Омікрон показують, що частково через низький рівень вакцинації ми створили ідеальні умови для появи варіантів вірусу.

Хоча Omicron видається менш важким у порівнянні з Delta, особливо для тих, хто щеплений, це не означає, що його слід віднести до категорії «м’якого» штаму, - наголосила Маргарет Чен.

Гендиректорка ВООЗ нагадала: як і попередні варіанти, Омікрон госпіталізує людей і вбиває людей.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
У ВООЗ поки немає підстав стверджувати, що новий штам Омікрон небезпечніший ніж Дельта У ВООЗ поки немає підстав стверджувати, що новий штам Омікрон небезпечніший ніж Дельта
Також необхідні дослідження, які покажуть, чи призводить новий штам до тяжчого перебігу хвороби.
"Омікрон" шпиталізує і вбиває людей": глава ВООЗ заявив, що "цунамі нових випадків величезне" "Омікрон" шпиталізує і вбиває людей": глава ВООЗ заявив, що "цунамі нових випадків величезне"
До 22 грудня "Омікрон" підтвердили у 110 країнах.
Приїхали з-за кордону: в Україні підтвердили ще 5 нових випадків Омікрону Приїхали з-за кордону: в Україні підтвердили ще 5 нових випадків Омікрону
За словами Кузіна, наразі триває епідеміологічне розслідування нових випадків та обстеження контактних осіб.
Loading...
Load next