"Я б порадив зробити щеплення": Кузін заявив, що навесні МОЗ розгляне COVID-вакцинацію дітей від п’яти років

"Я б порадив зробити щеплення": Кузін заявив, що навесні МОЗ розгляне COVID-вакцинацію дітей від п’яти років
27 жовтня 2021-го у МОЗ дозволили вакцинацію від коронавірусу дітей старше 12 років за умови наявності щеплень, які відповідають віку.

Міністерство охорони здоров’я України розгляне вакцинацію проти коронавірусу дітей від п’яти років орієнтовно з квітня, заявив головний санлікар Ігор Кузін в інтерв'ю ВВС News Україна.

За його словами, досвід інших країн, де вже роблять щеплення дітям віком від п'яти років, показує, що це безпечно, але рекомендацій європейської технічної групи експертів із цього приводу поки що не було і «на рівні Європи таке питання ще не розглядали».

Він зазначив, що в Україні вже вакцинували близько 140 тисяч дітей віком від 12 до 18 років, їм роблять щеплення за бажанням батьків.

Якщо дитина має супутні захворювання — рак, астму, серцево-судинні захворювання, то я б порадив зробити щеплення. Тому що перебіг COVID-19 у такої дитини може бути важким. Якщо дитина здорова, то рішення залежатиме від того, як часто ця дитина відвідує організовані колективи, — зауважив Кузін і порадив вакцинуватися для персонального захисту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "тисячу Зеленського" отримають неповнолітні, які вакцинувалися від COVID-19.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
На усіх залізничних вокзалах відкриють пункти вакцинації На усіх залізничних вокзалах відкриють пункти вакцинації
Пункти вакцинації проти COVID-19 відкриють на вокзалах у всіх обласних центрах. Окрім цього, на вокзалах буде можливість здати експрес-тест.
В Україні за минулу добу виявили 6 754 нових випадки захворювання на COVID-19 В Україні за минулу добу виявили 6 754 нових випадки захворювання на COVID-19
В Україні виявили 6 754 хворих і 105 смертей від COVID за минулу добу. Серед нових хворих 625 дітей і 125 медпрацівників.
В Україні за добу підтвердили 1081 нових випадків захворювання на COVID-19 В Україні за добу підтвердили 1081 нових випадків захворювання на COVID-19
В Україні знову виявили більш як тисячу нових випадків коронавірусу. Зокрема понад 500 людей потрапили до лікарень.
Loading...
Load next