Дивом вижила: уламок від рашистського снаряду дивом не вбив дівчинку (відео)

Дивом вижила: уламок від рашистського снаряду дивом не вбив дівчинку (відео)
Уламок від касетного снаряду пройшов практично через увесь мозок 9-річної дівчинки. Її порятунок медики називають дивом.

Випадок з 9-річною Софійкою медики називають дивом. Адже з такою травмою не те, що залишитись при свідомості, а навіть вижити практично неможливо. Дівчинка з мамою прямо посеред вулиці потрапили під обстріл касетними снарядами в Миколаєві. Від перших вибухів вдалося сховатися, а коли вони пролунали знову навіть під маминим прикриттям, один з уламків травмував Софійку.

Фото: ПравдаТУТ Львів

Коли це все прекратилося, сестра моя голову піднімає і каже що це таке. В Софійки з голови фонтаном кров б’є. Ми всі в паніці, в шоці. Я закриваю їй рукою голівку, щоб кров зупинити, ну а потім підбігли два хлопці, сестра почала набирати номер швидкої, бо ми, я ж говорю, в паніці, в шоці. Поряд була лікарня ми не розуміли що вона поряд, - розказує Ніна Вавринюк, мама Софійки Гурмази.

Мамі складно згадувати все пережите нею страхіття. Адже саме завдяки тому, що лікарня була дуже близько, а неподалік були перехожі, які швидко понесли дитину в лікарню, Софійці вдалося вчасно надати допомогу.

Фото: ПравдаТУТ Львів

Довгий час я оце нервувала, переживала шо хоть би, хоть би вона була жива. Оце в мене мисля була, - додає мама дівчинки.

Дівчинка майже 2 дні перебувала в комі, але все таки прийшла до тями. І зараз, навіть може дещо пригадати з того дня, перед тим як втратила свідомість.

Фото: ПравдаТУТ Львів

Я говорю доця читай молитву і вона оце читала. В неї пам'ять була хороша. Ти молилася, так. А яку молитву ти читала? Отче Наш, - розказує Ніна Вавринюк.

Вже через місцяь після отриманої травми Софійка наново вчиться ходити та потроху починає розмовляти. 

Довжина від вхідного отвору в лобній ділянці, до проходження до заду більше 11 сантиметрів, так, і він зупинився практично на 2-3, 2-2.5 см до виходу в потиличній ділянці, так, тобто така відстань і вся повністю ліва півкуля так видно слід за цим уламком металевим, практично всієї цієї частини мозку. Тобто вся частина лівої півкулі від лобної ділянки, тих 11 см більше 11 см є пошкоджена, пояснює Михайло Ловга, завідувач нейрохірургічного відділення Лікарні Св. Миколая Першого медоб’єднання Львова.

Зараз дівчинці допомагає ціла команда фахівців Лікарні святого Миколая Першого медоб'єднання Львова. Їй уже провели операцію, під час якої видалили уламок снаряду з мозку, закривши дефект титановою пластиною. Через таку складну травму в дівчинки спостерігаються певні порушення, проте завдяки реабілітації це можна буде усунути.

Фото: ПравдаТУТ Львів

Правий глазик коситься трошки, ну от чогось в неї лівий погано бачить, я не можуть так понять. Праве вушко погано чує. Праву ручку погано вона піднімала, щяс трошки краще і розжимать вона тоже, - каже Ніна Вавринюк, мама Софійки Гурмази.

Софійка ще з дитинства була активною дівчинкою і зараз старанно тренується. А тому має всі шанси здійснити свою мрію одного дня заспівати на сцені та стати відомою.

Її стан я оцінюю як близький до задовільного, а, тобто вона стає все активніша, вона ходять з підтримкою, знову ж таки завдяки нашим реабілітологам, вона має, вона нормально комунікує, вона активніша, вона жвавіша і в принципі виглядає досить добре її відновлення. Я думаю в неї непогані шанс відновитися на 80-90% в плані рухів, - резюмує Михайло Ловга.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 
Злата Новосельська - pravdatutnews.com 

Читайте також
800 унікальних апаратів для прискореного загоєння ран закупила Україна 800 унікальних апаратів для прискореного загоєння ран закупила Україна
VAC-терапія є "золотим стандартом лікуванні ран у світі".
Інсулін безплатно: Уряд постановив на період воєнного стану надання допомоги (відео) Інсулін безплатно: Уряд постановив на період воєнного стану надання допомоги (відео)
В умовах воєнного стану пацієнти зможуть отримати інсулін в аптеці як за електронним, так і паперовим рецептом.
На лікування за кордон: лікаря з Маріуполя, який втратив ногу, евакуювали в Норвегію (відео) На лікування за кордон: лікаря з Маріуполя, який втратив ногу, евакуювали в Норвегію (відео)
Лікаря з Маріуполя, який втратив ногу евакуювали в Норвегію для подальшого одужання.
Loading...
Load next