Швейцарія може прийняти на лікування 155 поранених українських дітей

Швейцарія може прийняти на лікування 155 поранених українських дітей

В уряді Швейцарії змінили думку стосовно лікування та реабілітації українців у місцевих медичних закладах.

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Швейцарії Йоганнеса Матіассі, передає Swiss Info.

За словами Матіассі, спочатку країна відмовила тому, що була не впевнена, чи направлятиме Україна на лікування до Швейцарії своїх військових. Міністерство закордонних справ країни наклало вето на запит НАТО про лікування поранених українських цивільних у швейцарських лікарнях через побоювання, що це порушить зобов’язання країни, як нейтральної держави згідно з міжнародним правом.

Після того, як це вето викликало гостру критику, багато відомих політичних діячів висловили свою незгоду. Українські дипломати надіслали до МЗС Швейцарії лист та запевнили, що жоден військовий не буде відправлений до країни на лікування. Про це повідомив у четвер, 21 липня, посол України у Швейцарії Артем Рибченко в коментарі швейцарському громадському телебаченню SRF.

Наразі ж швейцарські чиновники заявили, що готові взяти на лікування 155 поранених українських дітей. З таким запитом Україна нещодавно звернулася до влади Швейцарії. Втім, остаточне рішення прийматиме Федеральне відомство охорони здоров'я. 

Нагадаємо, раніше Олена Зеленська розповіла про програму протезування у США.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
Інсулін безплатно: Уряд постановив на період воєнного стану надання допомоги (відео) Інсулін безплатно: Уряд постановив на період воєнного стану надання допомоги (відео)
В умовах воєнного стану пацієнти зможуть отримати інсулін в аптеці як за електронним, так і паперовим рецептом.
800 унікальних апаратів для прискореного загоєння ран закупила Україна 800 унікальних апаратів для прискореного загоєння ран закупила Україна
VAC-терапія є "золотим стандартом лікуванні ран у світі".
Loading...
Load next