Німеччина подарувала Україні 21 наркозно-дихальний апарат: працювати з обладнанням почнуть якнайшвидше (відео)

Німеччина подарувала Україні 21 наркозно-дихальний апарат: працювати з обладнанням почнуть якнайшвидше (відео)
«Народна Самооборона Львівщини» у співпраці з німецькими донорами передала для лікарень 15 областей України 21 наркозно-дихальний апарат.

Сучасна медицина потребує новітнього обладнання. І воно у нас вже є. Наші партнери з Німеччини подарували медзакладам з 15-ти областей України 21 наркозно-дихальний апарат. Це устаткування вкрай необхідне, наголошують лікарі. Адже завдяки ньому проводити операції стане не лише простіше, але й безпечніше. І «Народна Самооборона Львівщини» вже передала ці апарати представникам лікарень.

Він дає можливість провести на високому рівні якісне медичне забезпечення наркозу і без побічних тих ускладнень, які можуть виникати як під час операції, так і в післяопераційному періоді, - розказує Василь Скрипко, лікар-онкохірург, професор кафедри онкології та хірургії ІФНМУ.

Працювати з новим обладнанням почнуть якнайшвидше. І використовувати його будуть постійно, простоювати цей апарат точно не буде, переконують лікарі, які надзвичайно вдячні за таку допомогу.

Інтелектуальний режим роботи. Він сам налаштовується до ваги пацієнта, до статі, до віку. Різними методами, різними газотрупними сумішами анестезіологічними можна працювати. Ну це універсальне. Що можна придумати в анестезіології, це оцей апарат, - каже Станіслав Піньковський, завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Черкаського обласного онкологічного диспансеру.

Автоматично через комп’ютеризовану систему подається певна кількість ліків, з певною частотою. Абсолютно ніяких ускладнень немає. Я коли це бачив, я думав, чи зможемо ми колись досягти того, що це колись буде в Україні. Як бачите, дуже швидко, - додає Василь Скрипко.

Медзаклади, які отримали наркозно-дихальні апарати, забезпечили ще й необхідними медикаментами для сучасного повноцінного наркозу, а також розхідними матеріалами. Їх, кажуть, має вистачити орієнтовно на півроку-рік. Усе залежить від кількості проведених операцій.

Дуже вдячні на правду нашим донорам, партнерам, друзям. Це вже не перша така співпраця і не перша їхня допомога. Григорій Лапшин і пан Шольц. Це керівник клініки в землі Шлезвіг-Гольштейн.

Це їхній подарунок українським лікарням. Це 15 міст, які найбільше сьогодні завантажені, оперують, - пояснює Валерій Веремчук, керівник ГО «Народна Самооборона Львівщини», депутат ЛМР.

Додамо, що це новеньке обладнання одразу з конвеєра. 21 апарат обійшовся нашим колегам в більш ніж 1 мільйон євро.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Система охорони здоров'я на сході України практично зруйнована - ВООЗ Система охорони здоров'я на сході України практично зруйнована - ВООЗ
В організації зазначили, що досі не змогли отримати доступ до нужденних в Маріуполі і не мають відомостей про стан здоров'я населення, яке знаходиться в облозі.
Loading...
Load next