ЄС додатково виділив €5 млн для модернізації українських лікарень

ЄС додатково виділив €5 млн для модернізації українських лікарень

Україна отримає додаткові 5 мільйонів євро від ЄС для модернізації українських лікарень.

Про це повідомляє Мінінфраструктури.

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) та Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України уклали нову угоду, спрямовану на підтримку втілення необхідних заходів з енергоефективності й ліквідації наслідків воєнних дій, зокрема у секторі охорони здоров’я.

Угода передбачає надання 5 мільйонів євро інвестиційного гранту від Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та навколишнього середовища (Фонд E5P). Ці 5 млн євро збільшують загальний грантовий внесок від E5P до 9 млн євро, доповнюючи поточний кредит ЄІБ у розмірі 300 мільйонів євро.

Грантові кошти буде спрямовано на усунення пошкоджень, будівництво бомбосховищ, встановлення станцій постачання питної води, модернізацію освітлення, ліній зв’язку, вентиляції.

Нині 43 українські громади залучені до програми “Енергоефективність громадських будівель в Україні”. Серед них громади Новояворівська та Ковеля, які одними з перших отримають фінансування заходів з підвищення енергоефективності.

Нагадаємо, Трамп - про допомогу Україні: Думаємо, щоб надати її у вигляді кредиту

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Німеччина подарувала Україні 21 наркозно-дихальний апарат: працювати з обладнанням почнуть якнайшвидше (відео) Німеччина подарувала Україні 21 наркозно-дихальний апарат: працювати з обладнанням почнуть якнайшвидше (відео)
«Народна Самооборона Львівщини» у співпраці з німецькими донорами передала для лікарень 15 областей України 21 наркозно-дихальний апарат.
Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі
Європейська комісія оголосила про виділення фінансової та гуманітарної допомоги у розмірі 25,4 мільйонів євро на підтримку людей, які постраждали та продовжують потерпати від збройного конфлікту на Донбасі.
Loading...
Load next