Профілактика та лікування жіночого здоров’я: чому небезпечно відкладати візит до лікаря? (відео)

Профілактика та лікування жіночого здоров’я: чому небезпечно відкладати візит до лікаря? (відео)
Багато небезпечних гінекологічних захворювань на ранніх стадіях проходять безсимптомно. Тому, вчасна діагностика рятує життя.

Всього пів години один раз на рік і жінка може врятувати своє здоровя та навіть життя. Стільки триває консультація у лікаря гінеколога. Якщо не має ніяких симптомів і нічого не болить, звісно це може означати, що ви здорові. Але і серйозні захворювання також часто виникають абсолютно несподівано, так як можуть себе ніяк не проявляти.

Рак грудей, рак шийки матки, рак тіла матки, рак яйників не дають болів. Тобто у жінок практично не має скарг до того моменту, коли стадія вже стає запущеною. Тобто в грудних залозах утвори  маленькі, їх руками не знайдеш а коли воно вже виростає велике шо то видно візуально то лікувати вже іноді буває трохи запізно, - Лілія Кузьменко, завідувачка жіночої консультації лікарні імені Князя Лева ТМО 2.

Тому в такому випадку допоможе лише профілатика. А для цього потрібно просто періодично обстежуватись у свого лікаря-гінеколога.

Профілактичний огляд включає в себе огляд шийки матки, тіла матки, яйників з обовязковим цитологічним дослідженням мазків. Бажано, бажано раз в рік пройти ультразвук ну і останнє обстеження, зараз розкажу, воно потрібне тоді, коли ми виявляємо якусь патологію, - розповідає Лілія Кузьменко.

Особливо, відкладати візит до лікаря не можна і навіть небезпечно, коли вже щось турбує. Так, наприклад пані Олена потрапила до медзакладу з захворюванням, при якому вже без операції обійтись було неможливо.

 Виходячи вже зі свого власного досвіду я б порадила всім жінкам звертатися до гінеколога частіше. Хоча б мінімум раз на рік. Це мінімум, а так може раз на пів року. Це вже мій власний клопіт, - каже Олена, пацієнтка.

Медики зазначають, що якщо менструації бувають дуже затяжними, або  зявляються кровянисті виділення, які не повязані з нею, чи турбує біль внизу живота обовязково потрібно проконсультуватись з лікарем. І навіть, якщо виявлять якусь патологію, панікувати не потрібно. Адже сьогодні є безліч методів лікування як хірургічних так і малотравматичних.

У нашому стаціонарі ми надаємо спеціалізовану гінекологічну допомогу, тобто жінки, які прийшли в амбулаторному прийомі, до лікарів поліклініки і в них лікаря виявили якусь патологію. Вони звертаються вже до нас на таку спеціалізовану допомогу, - повідомляє Наталія Шатилович, завідувачка відділення гінекології, діагностики та малоінвазивних методів лікування лікарні імені Князя Лева ТМО 2.

Зазначимо, що у гінекологічному відділенні Другого територіального медичного об’єдання зробили все для того, щоб жінки могли отримати весь спектр необхідних медичних послуг. Від діагностики – до лікування.

Якщо є патологія шийки матки, поліпи шийки матки, ерозії, дисплазії легкого та середнього ступеня відбповідно ми виконуєо такі операції як діатермоконізація шийки матки, діатермоаксцизії, прліпектомії цервікального каналу, кріодеструкції ерозії шийки матки.

Звертається багато жінок з великмми леоміомами тіла матки, так, з кистами яєчників, знову ж таки з проблемами з трубами матковими і тут теж широкий спектр, - наголошує Наталія Шатилович.

Окрім того, у відділенні також виконують реконструктивні та пластичні операції.

З таких естетичних операцій це скажімо лабіопластики. Так це корекція малих статевих губ. Часто звертаються молоді дівчата жінки. Ну деяким це просто не подобається, а деяким це навіть заважає жити, тому що десь якісь тертя відбуваються от такі речі. Це лабіопластики так звані, - каже Наталія Шатилович, завідувачка відділення гінекології, діагностики та малоінвазивних методів лікування лікарні імені Князя Лева ТМО 2.

Важливо памятати, що за своє здоровя потрібно дбати змолоду. Адже часто невиліковні або запущені захворювання можуть в майбутньому перерости у справжню проблему. Наприклад таку як безпліддя.

Треба жити так статевим життям, щоб не було інфікування. Це є дуже важливо. Щоб не захворіти цими хворобами які передають статевим шляхом.

Перша причина – це є оці хвороби, оці інфекції, які викликають запалення в маткових трубі і як результат маткові труби непрохідні і це дає непліддя, яке дуже, трубне непліддя дуже важко лікується, наголошує Лілія Кузьменко, завідувачка жіночої консультації лікарні імені Князя Лева ТМО 2.

І звичайно не забуваємо, що один з найважливіших факторів, який впливає на наше здоровя – це наш спосіб життя. Тому раціональне харчування та фізичне навантаження – це теж хороша профілактика будь-яких захворювань.

Однозначно обстежувати щитоподібну залозу обов’язково. Я вже не говорю про грудні залози Тому що це так само, в першу чергу і не тільки це мають бути жінки та як в нас там пишуть після 30-40 років. Це можуть бути зовісм молоді дівчата, зовсім молоді жінки. Дбати про себе, думати про себе. Знати що тих 5 хв чи 10 в гінеколога, бо іноді це більше не займає  взяття того цитологічного мазка, чи 10 хвилин на огляді грудних залоз це є власне наше здоров’я, - резюмує Наталія Шатилович – завідувачка відділення гінекології, діагностики та малоінвазивних методів лікування лікарні імені Князя Лева ТМО 2.

А наше здоров'я, тільки у наших руках. Не забувайте про це.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 
Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Дослідження: фастфуд впливає на сон і пам'ять підлітків Дослідження: фастфуд впливає на сон і пам'ять підлітків
Діти, які споживали частіше солодкі газовані напої та їжу швидкого приготування, мали проблеми зі сном. У дівчат, це траплялось навіть частіше, аніж у хлопців.
В Україні планують створити власну вакцину від коронавірусу В Україні планують створити власну вакцину від коронавірусу
Міністр охорони здоров'я, Максим Степанов заявив, що в Україні планують створити власну вакцину від Covid. Однак, вона може бути значно дорожчою від тих, які наразі держава закупляє в іноземних компаній.
"Південноафриканський" штам коронавірусу вже у двох областях України
Максим Степанов повідомив, що у 2 регіонах виявили "південноафриканський" штам COVID-19. Британський штам вже зафіксували в усіх областях Українах.
Loading...
Load next