"Південноафриканський" штам коронавірусу вже у двох областях України

"Південноафриканський" штам коронавірусу вже у двох областях України
Максим Степанов повідомив, що у 2 регіонах виявили "південноафриканський" штам COVID-19. Британський штам вже зафіксували в усіх областях Українах.

В ефірі 24 каналу міністр охорони здоров'я наголосив, що ці 2 штами є агресивнішими.

За його словами, такі дані міністерство отримало з Лондона. 

По всіх областях "британський" штам зафіксований. 

Більш того, у 2 областях – "південноафриканський" штам. Це 2 штами, які є більш агресивними,– заявив глава МОЗ.

Нагадаємо, що британський штам вірусу може бути на 70% заразнішим і передається швидше, ніж оригінальний вид захворювання. Також мутований штам коронавірусу виявили у Південно-Африканській Республіці.

За оцінками науковців, він поширюється на 50% швидше, ніж більшість інших відомих різновидів. Вперше в Україні його зафіксували у грудні 2020.

Читайте також
Понад 2 мільйони хворих: в Україні знову збільшилась кількість захворюваності на Covid Понад 2 мільйони хворих: в Україні знову збільшилась кількість захворюваності на Covid
За минулу добу в Україні станом на 23 квітня, виявили 14 277 нових випадків зараження. З них захворіла 591 дитина та 277 медпрацівників.
Степанов заявив, що в Україні не було випадків утилізації вакцини від Covid Степанов заявив, що в Україні не було випадків утилізації вакцини від Covid
Міністр охорони здоров'я, Максим Степанов запевнив, що з початку вакцинації від коронавірусу в Україні не було жодного випадку, коли б медики утилізували залишки вакцини.
В Україні планують створити власну вакцину від коронавірусу В Україні планують створити власну вакцину від коронавірусу
Міністр охорони здоров'я, Максим Степанов заявив, що в Україні планують створити власну вакцину від Covid. Однак, вона може бути значно дорожчою від тих, які наразі держава закупляє в іноземних компаній.
Loading...
Load next