Дослідження: фастфуд впливає на сон і пам'ять підлітків

Дослідження: фастфуд впливає на сон і пам'ять підлітків
Діти, які споживали частіше солодкі газовані напої та їжу швидкого приготування, мали проблеми зі сном. У дівчат, це траплялось навіть частіше, аніж у хлопців.

Дослідження здійснював Асад Хан, повідомляє UQ News.

Фахівці вивчили харчові звички учнів старшої школи та з'ясували, як вони впливають на сон підлітків. 

З метою спостереження залучили 175 000 підлітків в 64 країнах світу.

Згідно зі звітом учених, у підлітків, які тричі на день споживали солодку газовану воду, ймовірність проблем зі сном була на 55% вище, ніж у тих, хто пив ці напої один раз. 

Аналіз учнів старшої школи показав: часте вживання нездорової їжі пов'язане з поганою якістю сну. Відповідно, це негативно впливає на їх самопочуття, пам'ять, а також когнітивні здібності.

Експерти повідомили, що порушення сну спостерігалося й у дітей, якщо вони споживали фастфуд більш ніж чотири рази на тиждень. 

При цьому, у дівчат порушення траплялися вдвічі частіше, ніж у хлопчиків.

Ці результати викликають більше занепокоєння, оскільки неякісний сон негативно позначається на добробуті і когнітивному розвитку підлітків, - заяви автор дослідження Асад Хан.

Читайте також
В Україні скасували заборону для гомосексуалів бути донорами крові В Україні скасували заборону для гомосексуалів бути донорами крові
З переліку заборонних критеріїв до донорства крові з українського законодавства прибрали гомосексуальні стосунки, які прирівнювали до форм "ризикованої поведінки". 
В Україні планують створити власну вакцину від коронавірусу В Україні планують створити власну вакцину від коронавірусу
Міністр охорони здоров'я, Максим Степанов заявив, що в Україні планують створити власну вакцину від Covid. Однак, вона може бути значно дорожчою від тих, які наразі держава закупляє в іноземних компаній.
"Південноафриканський" штам коронавірусу вже у двох областях України
Максим Степанов повідомив, що у 2 регіонах виявили "південноафриканський" штам COVID-19. Британський штам вже зафіксували в усіх областях Українах.
Loading...
Load next