ВООЗ має намір офіційно визнати третю стать

ВООЗ має намір офіційно визнати третю стать

Всесвітня організація охорони здоров’я має намір оновити свою інструкцію щодо гендеру, щоб оголосити: стать людини не обмежується чоловіками або жінками. Про це повідомляє пресслужба ВООЗ.

Як заявили посадові особи міжнародної організації охорони здоров’я, інструкцію, яку використовують медики в усьому світі, оновлюють на основі “нових наукових даних і концептуального прогресу” у сфері гендеру, здоров’я та розвитку.

Огляд та оновлення 146-сторінкового посібника здійснюються у партнерстві з Міжнародним інститутом глобального охорони здоров’я університету Організації Об’єднаних Націй.

Поки що  не зрозуміло, коли переглянуту інструкцію буде завершено і поширено, але деякі експерти критикують оновлення як проблематичне.

Це ігнорування фундаментальної біології, яка є ключовим фактором, що визначає здоров’я та хворобу, – заявила професор школи медсестер, акушерства та охорони здоров’я в університеті Ковентрі Дженні Гембл.

За її словами, нова інструкція може призвести до непередбачених проблем.

Інший експерт з медсестер та акушерства в Університеті Західного Сіднея Карлін Гріббл погодилася з цим, заявивши, що немає наукових доказів, що вказують на наявність більше двох статей.

Найімовірніше, ідея про те, що статей більше ніж дві, є постмодерністським, ненауковим розумінням, яке ВООЗ не повинна підтримувати, сказала вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні будуть продавати антибіотики лише за електронним рецептом.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Контузія від вибуху: симптоми і перша допомога потерпілому Контузія від вибуху: симптоми і перша допомога потерпілому
Жителі міст, в яких ведуться бойові дії, можуть отримати контузію від вибухової хвилі.
Гуманітарна допомога військовим: Харків отримав нові «швидкі» (відео) Гуманітарна допомога військовим: Харків отримав нові «швидкі» (відео)
Від Данії на Харківщину передали 18 нових автомобілів швидкої допомоги. Від початку російсько-української війни там було пошкоджено 19 «швидких».
Loading...
Load next