На Львівщині підписали угоду про участь України у європейській програмі EU4HEALTH (відео)

На Львівщині підписали угоду про участь України у європейській програмі EU4HEALTH (відео)
Єврокомісарка з питань охорони здоров’я Стелла Кіріакідес у Львові підписала угоду з міністром охорони здоров’я України, що допоможе нашій країні отримувати додаткове медичне фінансування та іншу підтримку.

Європейський союз вкотре показує нам свою підтримку у боротьбі з російською агресією. Зокрема цього разу у сфері медицини. До Львова завітала єврокомісарка з питань охорони здорвя Стелла Кіріакідес. Вона разом з міністром охорони здоровя України відвідала 3 лікарні, і зокрема в першому територіальному медичному обєднанні її символічно зустріли під музичний супровід фортепіоано.

Сьогодні ми послухали твір відомого українського композитора Сергія Борткевича. Він в свій час емігрував в Австрію і будучи хорошим другом відомого австрійського піаніста Вільгенштайна – це брат відомого філософа, який втратив праву руку в першій світовій війні і він написав спеціальний для нього твір в Австрії, для лівої руки,Ж – каже Іван Остапович, директор Львівського органного залу.

Цей музичний перформанс став символом незламності мистецтва в умовах війни, що на сьогодні дуже актуально для України. Додамо, що таку музику пацієнти першого медобєднання Львова зможуть слухати кожного дня в обід, ще протягом місяця. А далі після невеличкого виступу єврокомісарка оглянула медзаклад після чого відбулось підписання угоди про співпрацю між Україною та ЄС.

Сьогодні ми зробили чергову історичну подію. Сьогодні підписана угода, яка дозволяє системі охорони здоровя інтегруватись в європейський простір. Ми своєю працею, своєю відданістю показали. Що ми є європейцями, що в нас цінності європейські і європа сьогодні в чергове показує, що вважає нас своєю родиною, тому ми будемо намагатись використати цю можливість з користю для наших закладів охорони здоровя.

Під час своєї промови стелла Кіріакідес в першу чергу ззвернулась до українського народу.

Ми думаємо про вас щодня.

Неймовірна жорсткоість російського вторгенння, від якого ви страждаєте вже 5 місяців продовжує нас шокувати.

Тому я тут передусім для того щоб передати вам дуже чітке послання.

Щоб Україна і український народ знали, що європейський союз продовжуватиме вас підтримувати.

Усіма можливими способами стільки скільки буде потрібно, - Стелла Кіріакідес, Єврокомісарка з питань охорони здоров’я.

Таким чином угода, яка була підписана дозволить Україні отримувати додаткове медичне фінансування, А міністр охорони здоровя Віктор Ляшко зможе звертатись напряму до міністрів країн Європейського союзу.

Завдяки цьому договору про асоціацію ми хочемо переконатися, що Україна якнайшвидше матиме доступ до фінансових механізмів Європейського союзу.

Для того щоб реагувати на негайні потреби системи охорони здоров’я, але і також для того щоб профінансувати реконструкцію в довготерміновій перспективі.

Ми робимо усе необхідне і все що можемо для того щоб забезпечити медичною допомогою тих, кому вона найбільше потрібна, - розповідає Стелла Кіріакідес, Єврокомісарка з питань охорони здоров’я.

Зазначимо, що одним із важливих пунктів документа є пошук партнерів для будівництва реабілітаційного центру «Незламні» У Львові. Де будуть отримувати допомогу усі українці, які постраждали внаслідоку російської агресії.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна може стати лідером в Європі внаслідок смертності від COVID-19 Україна може стати лідером в Європі внаслідок смертності від COVID-19
Україна вже в найближчі два тижні може вийти на перше місце за смертністю внаслідок великої кількості захворюваності на COVID-19 серед великих країн Європи.
Дослідження: фастфуд впливає на сон і пам'ять підлітків Дослідження: фастфуд впливає на сон і пам'ять підлітків
Діти, які споживали частіше солодкі газовані напої та їжу швидкого приготування, мали проблеми зі сном. У дівчат, це траплялось навіть частіше, аніж у хлопців.
"Південноафриканський" штам коронавірусу вже у двох областях України
Максим Степанов повідомив, що у 2 регіонах виявили "південноафриканський" штам COVID-19. Британський штам вже зафіксували в усіх областях Українах.
Loading...
Load next