Захворюваність на COVID-19 в Україні зросла на 40%

Захворюваність на COVID-19 в Україні зросла на 40%
Українці почали хворіти на COVID більше ніж торік.

В Україні зростає рівень захворюваності на коронавірус. Лише за минулий тиждень виявили 3 893 нових випадки коронавірусу, що на 40% більше ніж тижнем раніше.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко в ефірі «Сніданок з 1+1».

Зокрема він зазначив, що станом на сьогодні є тенденція низького рівня діагностики. Так, за його словами, люди звертаються до лікаря лише тоді, коли вже потребують госпіталізації.

З’явились симптоми вірусного захворювання – зробіть тест на COVID-19, якщо це дозволяють безпекові умови в зв'язку з воєнним станом. Отримати направлення на безоплатне ПЛР-тестування або зробити експрес-тест, як і раніше, можна у сімейного лікаря. Не відкладайте, за можливості, отримання щеплення від коронавірусу: як базового курсу, так і бустерної дози. Важливо захистити себе перед початком епідемічного сезону, коли традиційно зростає кількість вірусних захворювань, - сказав Ляшко.

За даними МОЗ, за цей же період до лікарень госпіталізували 1 763 пацієнтів, одужали – 1 682 людини. Серед ліжок, виділених для лікування пацієнтів із коронавірусом, зайняті зараз 4,5%.

На жаль, є летальні випадки внаслідок коронавірусної хвороби. За минулий тиждень від ускладнень коронавірусу померло 16 людей, тижнем раніше – 14, - повідомив міністр.

Станом на зараз більше випадків захворювання фіксують там, де умовно безпечніше, оскільки пацієнти частіше звертаються до лікарів за наявності симптомів COVID-19. 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Ляшко заявив, що червону зону незабаром можуть покинути ще чотири області України Ляшко заявив, що червону зону незабаром можуть покинути ще чотири області України
У Міністерстві охорони здоров'я України анонсували вихід з "червоної" зони карантину ще чотирьох українських областей. Зокрема йдеться про Запорізьку, Полтавську, Хмельницьку та Чернігівську області.
В Україні виявили 1 247 нових випадків захворювання на COVID-19 В Україні виявили 1 247 нових випадків захворювання на COVID-19
В Україні виявили більш як тисячу нових випадків коронавірусу. Зокрема понад 500 людей потрапили до лікарень.
Штам "Дельта": Україна отримає спеціальні тести для виявлення штаму коронавірусу Штам "Дельта": Україна отримає спеціальні тести для виявлення штаму коронавірусу
Це дозволить не тільки виявляти хворих на цей варіант інфекції, але і й також запобігати поширенню нового штаму.
Loading...
Load next