Імунізація дітей від COVID-19: чому це важливо? (відео)

Імунізація дітей від COVID-19: чому це важливо? (відео)
В Україні можна вакцинувати від коронавірусу дітей від 5.

Серед різноманітних вірусних інфекцій все ще є і коронавірус. На щастя, сьогодні  є можливість убезпечити себе від ускладнень цього захворювань завдяки вакцинації. Про це добре знає і Христина, яка разом зі своєю 11-річною донькою прийшла імунізуватись.

Ми прийшли робити вакцинацію. В мене вже 4 бустерна доза, а дочці перший раз робимо вакцинацію, оскільки я знала що з 12 років, але сказали, що можна вже з 5. Так що коронавірус нікуда не подівся і ми вирішили вакцинувати дитину щоб себе убезпечити, - розповідає Христина Кабанець, львів’янка .

Всього за декілька хвилин і Катя з мамою вже захищені від вірусу. Зазначимо, що сьогодні діти віком від 5-11 років можуть отримати щеплення проти COVID-19 вакциною Pfizer за згоди батьків або опікунів.

Більше дітей, дитячого населення. Тобто дорослі менше хворіють, а діти більше хворіють. Тому щеплення, зараз ми розпочали щеплення серед дитячогго населення. Від 5 до 12 років, - каже Галина Сагайдак, лікарка загальної практики сімейної медицини Другого медоб’єднання Львова.

І лікарі рекомендують користуватись цією можливістю та вакцинувати дітей і себе, адже як вже відомо коронавірус не обирає і кожен може бути в зоні ризику. Особливо зараз коли ковід може проявлятись симптомами звичайного ГРВІ.

Більше проявляється як вірусне захворювання. Тобто нежить, кашель, температура. Більше таких проявів немає.  Ну якщо починаються тільки перші ознаки, тобто не затягувати, тобто деколи до нас приходять хворі через два тижні. Це є вже трошки запізно, бо буває вже з ускладненнями. Треба приходити хоча би 2-3 день. Бачить що температурить. Тому ми можемо зробити тест і визначити, - додає Галина Сагайдак.

Отож, щоб отримати щеплення від коронавірусу потрібно звернутися до свого сімейного лікаря і записатися на чергу. Нагадаємо, що медики також радять не забувати і за рутинну профілактичну вакцинацію, яка також захищає від багатьох небезпечних захворювань.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 


Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Чи підуть діти в школу у червоній зоні Чи підуть діти в школу у червоній зоні
Коли діти повернуться за парти, адже статистика коронавірусу в Україні стрімко росте. З 1 листопада 15 областей України та Київ будуть у червоній зоні.
Єдиний медзаклад в Україні, де приймають малечу з covid-19 працює у Львові (відео) Єдиний медзаклад в Україні, де приймають малечу з covid-19 працює у Львові (відео)
Єдиний медзаклад на Львівщині, де нині приймають малечу з covid-19. Наразі тут перебуває 36 пацієнтів віком до 5 років.
МОЗ рекомендує щепити вакциною проти COVID-19 дітей старших 12 років МОЗ рекомендує щепити вакциною проти COVID-19 дітей старших 12 років
Для щеплення дітей використовуватимуть вакцину Pfizer.
Loading...
Load next