Ізраїль скасував медстрахування для українських біженців

Ізраїль скасував медстрахування для українських біженців

Україна просить Ізраїль відмовитися від намірів скасувати медичне страхування для українських біженців.

Про це повідомив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук.

Ми глибоко розчаровані і стурбовані нещодавнім рішенням ізраїльського уряду скасувати медичне страхування для біженців з України. Мало того, що ізраїльський уряд відмовляється продавати Україні засоби захисту від убивств наших громадян росіянами – тепер Ізраїль також припиняє надання медичної допомоги біженцям, які втекли до Ізраїлю від загрози жорстокого вбивства від рук росіян. Ми закликаємо ізраїльський уряд не відвертатися від базового гуманітарного акту – здоров’я наших біженців, – зазначається в заяві.

Українські дипломати зазначили, що посольство вживає необхідних заходів для врегулювання ситуації.

Ми закликаємо міністра фінансів Смотрича та міністра соціальної політики Маргі переглянути своє рішення та як жест гуманізму забезпечити українським біженцям базовий соціальний захист та медичне страхування, – наголосив посол України.

Посольство України в Ізраїлі також попередило співвітчизників, що згідно із останніми рішеннями уряду Держави Ізраїль припинено фінансування програми безкоштовного медичного страхування та обслуговування для біженців з України.

Нагадаємо, Головне за день: Переговори щодо припинення війни, адвокат, який зловживав впливом та загибель від отруєння газами

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Сьомий день війни. Як Львівщина адаптовується до нових реалій (відео) Сьомий день війни. Як Львівщина адаптовується до нових реалій (відео)
В області триває формування підрозділів Сил ТерОборони ЗСУ. СБУ нагадують, що триває й інформаційна війна: у соцмережах ширяться фейки, щоб посіяти паніку серед населення.
Loading...
Load next