Медичні виплати 14 тисячам українських біженців заморожені через брак коштів – уряд Ізраїлю

Медичні виплати 14 тисячам українських біженців заморожені через брак коштів – уряд Ізраїлю

Уряд Ізраїлю заявив, що не може продовжити виплати медичного страхування та соціальної допомоги для 14 тисяч українських біженців через брак фінансування. Відомо, що минулого тижня підтримку продовжили до кінця 2023 року.

Про це повідомляє timesofisrael.com.

Суддя Офер Гроскопф призначив слухання з цього приводу, але не розпорядився відновити лікування, яке припинили через дефіцит бюджету. Міністерства охорони здоров’я, соціального забезпечення та внутрішніх справ відмовляються надавати послуги біженцям, доки вони не отримають у свій бюджет 40 млн шекелів (11 млн доларів).

Незважаючи на докладені зусилля, джерело коштів не було знайдено, а необхідні бюджети ще не завершені, щоб продовжувати надавати медичну допомогу громадянам України, включаючи надання лікування, яке вже призначено або було розпочато, – повідомили суду у відповіді представники Офісу Прем’єр-міністра та Мінфіну.

Як відомо після двотижневої перерви влада погодилася продовжити допомогу українським біженцям принаймні до кінця цього року. Із початку війни в Україні, Ізраїль надавав базові медичні послуги українським біженцям.

Нагадаємо, Фінляндія ухвалила рішення про надання 8-го пакета військової допомоги Україні

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Наступ Росії спричинить появу від 3 до 5 мільйонів українських біженців - Резніков Наступ Росії спричинить появу від 3 до 5 мільйонів українських біженців - Резніков
Резніков вважає, що повномасштабна війна в Україні обернеться кризою й для Європи.
У спробах завершити війну залишаються великі прогалини, — Прем'єр-міністр Ізраїлю про переговори У спробах завершити війну залишаються великі прогалини, — Прем'єр-міністр Ізраїлю про переговори
Проте певний прогрес на переговорах між Україною та Росією усе ж є.
Loading...
Load next