Кількість випадків інсульту в молодих людей з початку війни зросла

Кількість випадків інсульту в молодих людей з початку війни зросла

З початку повномасштабного вторгнення в Україні почастішали випадки інсультів у молодших людей, також зросла й кількість інсультів серед усіх українців.

Про це в ефірі телемарафону повідомив лікар-невролог, національний експерт Всесвітньої організації охорони здоров'я з інсульту Юрій Фломін.

За його словами, згідно з оцінками науковців, кожна третя людина, якій зараз 25 років або більше, протягом свого життя матиме на інсульт. 

Стреси впливають на ризик виникнення інсультів… Але набагато гіршим і тяжчим є наслідок того, що людина через стрес забуває про те, що їй загрожує інфаркт, інсульт та інші проблеми. Тобто вона забуває відвідати лікаря, забуває, що треба виміряти тиск та підтримувати його в нормальних межах, забуває приймати лікування тощо…, - сказав лікар. 

Фломін зауважив, що основна причина інсультів - це підвищений тиск. Експерт також підкреслив, що більшість людей про те, що вони перебувають у групі ризику, не знають або ігнорують це. 

Зокрема, серед 12-13 млн українців із підвищеним тиском лише близько 15% приймають належне лікування та підтримують нормальний рівень тиску.

Нагадаємо, В окупованому Криму підняли прапор України

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Данілов назвав пандемію коронавірусу першою "біологічною війною" (відео) Данілов назвав пандемію коронавірусу першою "біологічною війною" (відео)
У 2020 році Данілов називав цибулю, сало і часник найкращими ліками проти коронавірусу.
Вітамін К: його властивості та до складу яких продуктів входить (відео) Вітамін К: його властивості та до складу яких продуктів входить (відео)
Вітамін К зміцнює кістки, захищає серцево-судинну систему, нормалізує роботу нирок та забезпечує процес згортання крові, а також добре поєднується з вітаміном D. Вони нейтралізують надмірну дію один одного. Зокрема нестача вітаміну К може спостерігатись при дисбактеріозі, гепатитах та цирозі печінки.
Loading...
Load next