В Україну прибуло 340 тис. доз вакцини проти поліомієліту

В Україну прибуло 340 тис. доз вакцини проти поліомієліту

Для забезпечення імунопрофілактики дітей у 2024 році в Україну доставили 340 тис. доз оральної вакцини проти поліомієліту. Їх розподілять по областях.

Про це повідомила пресслужба МОЗ.

Там нагадали, що для захисту проти вірусу поліомієліту в Україні використовують два типи вакцин: інактивовану (ІПВ), що вводиться у вигляді ін'єкцій, та оральну (ОПВ), яку дають у вигляді крапель у рот. Краплі формують імунітет у кишківнику дитини, тим самим зупиняють поширення інфекції. Кожна дитина до досягнення 14 років має отримати шість доз вакцини: у 2, 4 (ІПВ), далі у 6 та 18 місяців, 6 і 14 років (ОПВ).

У відомстві зазначили, що за підсумками 2023 року рівень охоплення щепленнями проти поліомієліту перевищив 80%, однак за рекомендаціями ВООЗ має становити 95%. Ліків проти поліомієліту не існує, тому вакцинація є єдиним способом запобігти хворобі.

Украй важливо захистити дітей в Україні проти хвороб, яким можна запобігти щепленнями. Здоров’я дітей в Україні, як і будь-де, має найвищу цінність. Закликаємо батьків захистити свої сім’ї. Якщо ви прийшли вакцинувати дитину проти поліо, важливо також зробити усі інші щеплення відповідно до календаря. А якщо пропустили вакцинацію за графіком — дуже важливо надолужити пропущене щеплення, — сказав голова представництва ЮНІСЕФ в Україні Мунір Мамедзаде.

Нагадаємо, В Україні планують до кінця року встановити захист від ракет на 22 об’єктах енергетики

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україну прибуде нова партія вакцини AstraZeneca В Україну прибуде нова партія вакцини AstraZeneca
Завтра вранці, 23 квітня, в Україну літаком прибуде чергова партія вакцини від коронавірусу AstraZeneca.
У МОЗ заявили, що Україна готова до впровадження Covid-паспортів У МОЗ заявили, що Україна готова до впровадження Covid-паспортів
Міністерство охорони здоров'я оцінили готовність України до введення паспортів вакцинації. Однак зазначили, що Україна готова до будь-якого розвитку подій.
Степанов назвав дату прибуття вакцини Pfizer в Україну Степанов назвав дату прибуття вакцини Pfizer в Україну
Перша партія американської вакцини Pfizer у 117 тисяч доз надійде до України 16 квітня.
Loading...
Load next