В Україні за січень зафіксовані 42 випадки нового субваріанту COVID-19 "Дженні"

В Україні за січень зафіксовані 42 випадки нового субваріанту COVID-19 "Дженні"

В Україні минулого місяця виявлені 42 випадки захворювання на новий субваріант COVID-19 «Дженні».

Про це повідомило Міністерство охорони здоров'я.

Згаданий субваріант, за даними МОЗ, зафіксований у 12 областях. Найбільше випадків – у Сумській (8), Київській (4 в області і стільки ж у столиці) та Львівській (6). У Черкаській області виявлені 5 випадків, у Житомирській та Хмельницькій – по 4, у Волинській – 2.

По одному випадку захворювання зафіксовано в Івано-Франківській, Одеській, Чернівецькій, Рівненській і Чернігівській областях.

Зазначається, що 8 із 42 захворілих потребували госпіталізації до медичних закладів. Лише одна людина мала два щеплення проти COVID-19.

За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров'я, на сьогодні ризик для населення є низьким. Вакцини, які застосовують у світі проти COVID-19, захищають, зокрема, і від субваріанту «Дженні».

Наголошується, що щеплення від COVID-19 в Україні безоплатні та доступні в усіх областях. Інформацію про найближчий пункт вакцинації, його адресу та графік роботи можна отримати за номером 0 800 60 20 19.

Нагадаємо, На Закарпатті захворюваність на ГРВІ перевищує епідпоріг на 61%

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
З 8 листопада почнуть усувати від роботи невакцинованих співробітників З 8 листопада почнуть усувати від роботи невакцинованих співробітників
Інфікування хоча б одного працівника несе ризик інфікування усіх інших працівників, які з ним контактували. 
МОЗ затвердило форму довідки про протипоказання до вакцинації МОЗ затвердило форму довідки про протипоказання до вакцинації
Раніше МОЗ оприлюднило роз'яснення щодо абсолютних постійних та тимчасових протипоказань до вакцинації проти COVID-19.
Вакцина проти COVID-19 Pfizer стане доступною для широкого загалу – МОЗ Вакцина проти COVID-19 Pfizer стане доступною для широкого загалу – МОЗ
У центрах масової вакцинації планують щеплювати антиковідною вакциною Pfizer.
Loading...
Load next