На території України циркулюють 29 субваріантів штаму "Омікрон" - МОЗ

На території України циркулюють 29 субваріантів штаму "Омікрон" - МОЗ

Зараз на території України циркулюють 29 субваріантів COVID-19 - підтипів штаму "Омікрон".

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

Зараз на території країни циркулює 29 субваріантів штаму "Омікрон". Від початку 2022 року саме цей штам фактично витіснив інші COVID-штами, зокрема "Дельту" та "Альфу", поширені під час попереднього епідсезону, - зазначають у МОЗ.

За словами заступника міністра охорони здоров’я, головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна, коронавірус переходить до категорії сезонних захворювань, як грип. Він стверджує, що люди кожного року стикатимуться з COVID-19, який продовжуватиме мутувати.

Наразі відомий і досліджений характер мутацій COVID-19 не вказує на те, що вірус став агресивнішим для організму. Все частіше COVID-19 протікає як гостра респіраторно-вірусна інфекція та ухиляється від імунної відповіді — тобто швидше вражає ослаблений імунітет. Тому захворіти можуть навіть раніше вакциновані, однак набутий імунітет після вакцинації знижує ризики ускладнень під час хвороби. Тому людям, які не завершили курс вакцинації проти COVID-19, та особам з групи ризику важкого перебігу захворювання, особливо старшим за 60 років та з хронічними захворюваннями, необхідно проконсультуватися з сімейним лікарем і зробити щеплення, - додав Кузін.

Штам "Омікрон" протікає переважно як звичайна респіраторна хвороба й не викликає тяжкої кисневої залежності. Проте водночас наголошують, що він є небезпечним для людей з патологіями, хронічними захворюваннями, ослабленим імунітетом, а також для тих, хто старший за 60 років.

Людям, які входять до групи ризику, потрібна вакцинація.

Вона безоплатна, зробити щеплення можна у сімейного лікаря або у пункті щеплення на базі лікарні, - нагадали у відомстві.

Нагадаємо, Французькі фахівці з протезування та реабілітації проводять навчання для українських колег

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
З 8 листопада почнуть усувати від роботи невакцинованих співробітників З 8 листопада почнуть усувати від роботи невакцинованих співробітників
Інфікування хоча б одного працівника несе ризик інфікування усіх інших працівників, які з ним контактували. 
МОЗ затвердило форму довідки про протипоказання до вакцинації МОЗ затвердило форму довідки про протипоказання до вакцинації
Раніше МОЗ оприлюднило роз'яснення щодо абсолютних постійних та тимчасових протипоказань до вакцинації проти COVID-19.
Вакцина проти COVID-19 Pfizer стане доступною для широкого загалу – МОЗ Вакцина проти COVID-19 Pfizer стане доступною для широкого загалу – МОЗ
У центрах масової вакцинації планують щеплювати антиковідною вакциною Pfizer.
Loading...
Load next