Понад 300 тисяч медиків і педагогів уже пройшли навчання за програмою ментального здоров’я

Понад 300 тисяч медиків і педагогів уже пройшли навчання за програмою ментального здоров’я

Навчання за програмою у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я вже пройшли майже 100 тисяч медиків і 209 тисяч педагогів.

Про це дружина Президента Олена Зеленська повідомила за підсумками робочої зустрічі з регіональними командами, які впроваджують програму «Ти як?» у громадах.

Уже майже 100 тис. медиків і 209 тис. педагогів пройшли відповідне навчання. 350 тис. послуг надано відвідувачам у центрах життєстійкості. 739 роботодавців упровадили політику з підтримки ментального здоров’я на робочому місці. Сьогодні обговорювала це на робочій зустрічі з регіональними командами, які впроваджують програму «Ти як?» у громадах, – розповіла Зеленська.

Вона зазначила, що кожен регіон уже має свій унікальний досвід – від життя під постійними обстрілами до влаштування сотень тисяч людей, які були вимушені залишити свої домівки. Важливо, щоб вони цим досвідом обмінювалися.

Колись, після перемоги, він стане безцінною частиною світового надбання. Ми станемо – вже стаємо – флагманом у порятунку ментального здоров’я в умовах війни. І, сподіваюся, – ще й флагманом у посттравматичному зростанні. А для цього передусім треба допомогти тим, хто поряд. Це й робимо, – наголосила дружина Президента.

Зеленська підкреслила, що головна мета програми ментального здоров’я «Ти як?» – допомога якнайближче. У рідному місті, районі, на сусідній вулиці. Щоб знання з підтримки ментального здоров’я опанували знайомі – сімейні лікарі, вчителі, працівники банків і транспорту. Так, за її словами, програма «проростає» в регіонах.

Нагадаємо, Як Україна на Олімпійських іграх розповідала про війну: деталі

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Збереження ментального здоров'я пацієнта: спеціалісти з Ізраїлю провели курси для лікарів Львова(відео) Збереження ментального здоров'я пацієнта: спеціалісти з Ізраїлю провели курси для лікарів Львова(відео)
У 2-му медоб’єднанні Львова спеціалісти з Ізраїлю влаштували для наших лікарів курси для вдосконалення навичок роботи з пацієнтами, які отримали важкі емоційні травми
Loading...
Load next