Новий COVID-штам XEC виявили вже у 27 країнах, він може стати домінуючим цієї зими

Новий COVID-штам XEC виявили вже у 27 країнах, він може стати домінуючим цієї зими

Новий варіант коронавірусу (COVID-19) XEC виявили вже у 27 країнах світу на різних континентах, висловлюються побоювання, що незабаром він може стати домінуючим штамом хвороби.

Про це повідомляє The Independent.

За словами аналітика даних щодо COVID-19 Майка Хані, особливо «сильний приріст» кількості випадків інфікування штамом XEC спостерігається в Данії та Німеччині. Наразі новий штам присутній у сотень пацієнтів у 27 країнах Європи, Північної Америки та Азії.

Поширеність XEC є нижчою в США та Канаді, а в Європі його наявність була підтверджена в 5,96% випадках, станом на 19 серпня. У Словенії були більш високі показники інфікування цим варіантом у серпні: понад 10% COVID-зразків у країні містили XEC. Майк Хані є засновником і керівником Manga Solutions – компанія понад 25 років надає консультаційні послуги в сфері IT в Мельбурні, Австралія.

Видання додає, що штам ХЕС, який є комбінацією варіантів KS.1.1 і KP.3.3, має симптоми, подібні до тих, що спричиняються іншими штамами COVID, включаючи втому, головні болі, біль у горлі та високу температуру.

Директор Інституту генетики Університетського коледжу Лондона і професор Франсуа Баллу заявляє, що варіант XEC є більш заразним, але вважає, що вакцини все одно повинні забезпечувати хороший захист проти нього, оскільки він належить до родини Omicron.

Він також припускає що, XEC може стати домінуючим штамом вже наступної зими. Тим часом в Агентстві охорони здоров’я Великої Британії (UKHSA) наголошують, що мутація вірусів є нормальним явищем.

Нагадаємо, За понад 30 місяців війни Росія зруйнувала вщент 221 обʼєкт українських медзакладів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Мисливці за діабетом: як вчасно приборкати хворобу (відео) Мисливці за діабетом: як вчасно приборкати хворобу (відео)
У межах інформаційної кампанії сімейні лікарі «полюють» на цукровий діабет 2-го типу, інформуючи про його профілактику, вчасне виявлення та лікування.
Чи підуть діти в школу у червоній зоні Чи підуть діти в школу у червоній зоні
Коли діти повернуться за парти, адже статистика коронавірусу в Україні стрімко росте. З 1 листопада 15 областей України та Київ будуть у червоній зоні.
Loading...
Load next