"Вся машина була обстріляна, в мені було 5 куль": співак Сергій Іванчук розповів, як йому вдалося вижити (відео)

"Вся машина була обстріляна, в мені було 5 куль": співак Сергій Іванчук розповів, як йому вдалося вижити (відео)

Український оперний співак Сергій Іванчук, який отримав 5 кульових поранень внаслідок обстрілу ворожої ДРГ, розповів, що його шанси на виживання оцінювали майже в 0%. Однак, якби не допомога пасажирки в авто на ім'я Вікторія, виконавець, ймовірно, загинув би просто за кермом.

Його янгол-охоронець за щасливим співпадінням виявилася медиком, яка точно знала, що робити в разі отримання таких поранень. Про це сам Сергій Іванчук розповів OBOZREVATEL, передаємо в оригіналі.

Зі слів героя-волонтера, що до 10 березня на власному авто вивозив людей з Харкова до Полтави, в той роковий день вони зіштовхнулися з ворогами на дорозі. Побачивши авто з причепом, яке рухалося в протилежний від Харкова бік в коменданську годину, окупанти відкрили вогонь по машині.

Вона була заповнена лікарями та медичним приладдям, яке евакуювали з місця бойових дій, а тому відірватися від ворожої ДРГ виявилося вкрай нелегко.

Я зрозумів, що у мене задача – доставити людей до блокпосту. Ми доїхали, але на той момент вся машина була обстріляна, в мені було 5 куль. На блокпості я відключився. Мене врятувало те, що Вікторія, яка сиділа позаду, встигла рукою закрити мені дірку. Це запобігло превматорексу: або легені розриваються, або повністтю стискаються, – пригадав артист.

Всього за 1,5 км погоні волонтер отримав 5 кульових: легені, печінка, дві ноги, пальці. На блокпості його усіма силами рятували військові, аж поки героя не відвезли до лікарні.

Мені казали, шансів майже 0, щоб вижити. При мені в реанімації помирали люди з одним пораненням чи з двома, – зізнався співак.

Проте попри невтішні відгуки лікарів, медики все ж змогли врятувати легені, ноги та печінку Сергія Іванчука, хоч і ще боряться за моторику пальців. Задля цього поранений об'їздив лікарні в кількох обласних центрах та пережив не одну операцію.

Але навіть лежачи на лікарняному ліжку, артист продовжує волонтерити: покращує умови проживання в місцях, де лікується, закупляє матраци, холодильники тощо.

Нагадаємо, раніше Бєдняков розповів про останні слова мами, яка померла під час війни у Маріуполі.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Від отриманого поранення: на Донбасі помер український військовий Від отриманого поранення: на Донбасі помер український військовий
У померлого українського бійця, який був робом із Житомирської області, залишилася дружина та двоє дітей - осиротіла падчерка і син 6-ти років.
На Донбасі загинув український військовий: хлопцю було лише 26 років (фото) На Донбасі загинув український військовий: хлопцю було лише 26 років (фото)
Внаслідок обстрілу з боку російських бойовиків загинув 26-річний український захисник у якого залишились дружина та мати.
На Донбасі у результаті обстрілу бойовиків загинув 50-річний чоловік На Донбасі у результаті обстрілу бойовиків загинув 50-річний чоловік
Співчуваємо сім'ї загиблого.
Loading...
Load next