Жадан став "Людиною року" за версією видання Gazeta Wyborcza

Жадан став "Людиною року" за версією видання Gazeta Wyborcza

Український поет, письменник та волонтер Сергій Жадан завоював звання "Людини року" у знаменитій щоденній газеті Польщі Gazeta Wyborcza. У редакції наголошують, що "письменник бореться не лише пером". Повідомляє Gazeta Wyborcza.

Ідею нагородити Сергія Жадана з Харкова запропонував редактор видання Адам Міхнік. Серед кандидатів на нагороду також були Володимир Зеленський, Ірина Верещук, мери Києва, Маріуполя, Миколаєва та Харкова, а також українські командири та дипломати, військові та рятувальники.

Коли ми обговорювали цьогорічного лауреата чи лауреатку, було зрозуміло, що треба вшановувати когось з України, людину, причетну до боротьби. Список заслуг дуже довгий... Україна стала країною героїв, – кажуть у виданні.

Проте Міхнік звернув увагу на те, що Жадан, попри жорсткі військові дії у Харкові, залишився у місті та не виїхав через російську агресію.

Він не поїхав, незважаючи на те, що росіяни жорстоко бомбардують місто. Він зайнявся тим, до чого були покликані письменники під час війни: підіймати людям настрій, приводити до тями їхні серця, організовувати концерти на станціях харківського метро. Він відвідує поранених у шпиталі, розвозить гуманітарну допомогу солдатам на фронті. Водночас він захищає українську культуру від Росії. Такою надзвичайною фігурою є Сергій Жадан. Наша "Людина року" 2022 року", – підкреслили у Gazeta Wyborcza.

Українець вже відреагував на почесне звання від дружньої країни Польщі.

Дякую "Газеті Виборчій" за звання "Людини року". Хоча чудово розумію всю умовність цього означення – нині всі українці, які б'ються за свою країну, які працюють на неї, є "Людьми року", людьми з великої літери. Честь і щастя жити поруч із ними в один час і в одній країні. І величезна подяка польському народу за підтримку та допомогу. Разом переможемо імперію зла. Всім дякую, всіх люблю. Слава Україні! – написав Жадан у своєму Facebook.

Нагадаємо, що переможець Євробачення-2009 зіграв Stefania на скрипці: "Люблю цю пісню" (відео). Олександр Рибак, який виграв Євробачення у 2009 році, висловив захоплення хітом Kalush Orchestra. Він заграв Stefania на скрипці.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Якщо побачу м*скаля в прицілі своєї гвинтівки, то натисну на гачок, – Мухарський Якщо побачу м*скаля в прицілі своєї гвинтівки, то натисну на гачок, – Мухарський
"Снайпер української культури" висловив свою позицію щодо останніх подій в Україні.
"Ви неймовірні", - Дженніфер Еністон звернулася до українок "Ви неймовірні", - Дженніфер Еністон звернулася до українок
Актриса закликала світ допомагати українським жінкам.
«Путін, щоб здох» - Андрій Данилко готує нову пісню (відео) «Путін, щоб здох» - Андрій Данилко готує нову пісню (відео)
Данилко висловив готовність застрелити Путіна. Артист переконаний, що говорити з президентом країни-агресора марно.
Loading...
Load next