Педан розповів, чим будуть займатися волонтери після закінчення війни (відео)

Педан розповів, чим будуть займатися волонтери після закінчення війни (відео)

Вже більше шести місяців Україна бореться з російськими загарбниками. ЗСУ боронять державу на передовій, а волонтери воюють у тилу. Однак других стає дедалі менше - хтось втомлюється, у когось закінчують фінанси.

Громадський діяч, шоумен, ведучий проєкту Improv Live Show на "Новому каналі" Олександр Педан у YouTube-проекті "Розмова" припустив, яким буде український волонтерських рух найближчим часом, передає "РБК-Україна".

За словами шоумена, сьогодні "дуже багато волонтерів відсіялося", а "штаби закрилися, тому що важко збирати гроші".

Їх просто фізично немає. Залишаються найпотужніші й найсистематичніші волонтерські організації. Фактично в кожної з них має бути певна структура, люди, які працюють, - каже Педан.

В якийсь момент, додає ведучий, "треба перейти на те, що вони саме працюють!"

Люди ж не можуть завжди працювати безкоштовно. А їсти? А сім’ї? Тому зараз викристалізовуються два формати волонтерства: оплачуване за рахунок закордонних донорів і поєднання основної роботи з волонтерською, - пояснює Олександр.

Ведучий "Нового каналу" також припустив, що люди, які зараз працюють у волонтерських організаціях, колись підуть у політику. Ба більше - саме вони формуватимуть політичну еліту країни.

Притула тому приклад. І розумію, що не лише він. Таких буде дуже багато, - сказав Педан.

Річ у тім, що такі волонтери "добре зарекомендували себе, показали, що їм можна довіряти".

І, мені здається, це нова політична еліта. Ці люди будуть і в громадському секторі, і в політичному. Волонтерство в Україні потихеньку входить у світову історію. Можна сказати, ми навіть формуємо світове волонтерство! - резюмував Олександр.

 

Нагадаємо, раніше Ольга Фреймут розповіла, чому не повернеться в Україну.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Ви напали на нашу рідню": 4-річний син лідера O.Torvald емоційно вилаявся на Путіна (відео) "Ви напали на нашу рідню": 4-річний син лідера O.Torvald емоційно вилаявся на Путіна (відео)
Маленький хлопчик обізвав президента Росії та жителів країни-агресора.
«Це божевільна, несправедлива атака»: Pink Floyd переформували, щоб підтримати Україну «Це божевільна, несправедлива атака»: Pink Floyd переформували, щоб підтримати Україну
Девід Гілмор, якому огидне російське вторгненням, розповідає про першу за 28 років абсолютно нову пісню гурту, в якій бере участь український музикант, який зараз на передовій – і висловлює «розчарування» Роджером Уотерсом.
Модель Prada і Lacoste на передовій: що відомо про 21-річного хлопця з Броварів (фото) Модель Prada і Lacoste на передовій: що відомо про 21-річного хлопця з Броварів (фото)
Зараз Лев Улесов захищає Україну від російських окупантів.
Loading...
Load next