"Я знайшла роботу": Ольга Фреймут розповіла, чому не повернеться в Україну

"Я знайшла роботу": Ольга Фреймут розповіла, чому не повернеться в Україну

Українська телеведуча Ольга Фреймут з дітьми незадовго до початку повномасштабної війни в Україні виїхала за кордон. Зараз вона проживає у Великій Британії і повертатися до України найближчим часом не планує.

Про це вона розповіла в інтерв'ю КП.

15 лютого Фреймут із двома дочками та сином відлетіла до Франції святкувати своє 40-річчя, тоді як її чоловік Володимир Локотко залишився у Києві. Зірка розповіла, що відчувала, що війна почнеться. Коли її друзів-іноземців попросили виїхати з України, Ольга перед від’їздом на відпочинок взяла з собою усі документи дітей та скриньку з коштовностями.

Я відчувала, що буде війна, бо Валерій і Євдокія ходили у міжнародну школу PSI. І коли всіх дипломатів, іноземців почали упродовж ночі виселяти з України, коли мої друзі-іноземці сказали мені, що їх попросили терміново зібрати речі і виїхати за кордон, я зрозуміла, що якась біда має статися. Тому коли їхала за кордон з дітьми, взяла із собою скриньку з коштовностями і їхні документи. Їхали ми 15 лютого.

Пам’ятаю, як заснула, а мені сниться моя прабабуся Марія. Вона – німкеня. Її, чоловіка та їхніх маленьких дітей російська влада виселила в Казахстан, тому що вони — етнічні німці. І ось сниться мені моя прабабуся Марія, вся в чорному, несе в руках якийсь портрет, і раптом цей портрет оживає, на ньому — всі мої прапрародичі, які ніби наступають на мене – і я прокинулася. Відчула, що якесь лихо має статися, — поділилася Ольга Фреймут.

З Франції ведуча переїхала в Лондона до родичів. Оскільки її старша дочка Злата Мітчелл є громадянкою Британії, Ольга з дітьми отримали там резидентство.

В інтерв’ю Оля Фреймут наголосила на тому, що вони не біженці і не подавалися на біженство. Зірка тепер працює в Сполученому Королівстві — вона влаштувалася на роботу до видання Sunday Express., де пише щоденну колонку про Україну.

Працюю в газеті Sunday Express, яка існує вже понад 120 років, це одна з найулюбленіших газет британців, — пишу щотижневу колонку про Україну без цензури. Жодного разу редактори, на відміну від Інстаграму, не вирізали ні слова з того, що я хочу сказати. І це для мене дуже велика радість. Ця газета багато робить для України, збирає кошти, ліки, пише про Україну і виходить з жовто-блакитним прапором на першій сторінці, — розповіла зірка.

Фреймут зізналася, що в Лондоні вона нарешті зрозуміла, що попри давнішні переконання, в Україні — найкраще:

Особисто я відчуваю провину за те, що часто скаржилася, говорила, що в Європі краще, і тільки тепер, коли пожила в Лондоні, розумію, що найкраще в Україні, - резюмувала зірка.

Вас також може зацікавити стаття: Джамала вразила потужною колаборацією з репером 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next