За підтримки Держкіно України у 2022 році було знято 16 фільмів та серіалів

За підтримки Держкіно України у 2022 році було знято 16 фільмів та серіалів

Державне агентство України з питань кіно (Держкіно) заявляє, що за підтримки відомства у 2022 році було знято 16 фільмів та серіалів.

Згідно з повідомленням пресслужби Держкіно, за підтримки Агентства було створено 16 фільмів та серіалів на суму 63,8 млн грн, із них: два ігрові телесеріали, п'ять ігрових короткометражних фільмів, чотири ігрові повнометражні фільми, чотири неігрові повнометражні фільми та один неігровий фільм.

Також у 2022 році підписано договори на створення 42 нових фільмів та серіалів, з них: три ігрові телесеріали, шість ігрових короткометражних фільмів, 18 ігрових повнометражних фільмів, 12 неігрових повнометражних фільмів, два анімаційних фільми та один анімаційний серіал.

Крім того, станом на листопад 2022 року у виробництві перебуває 137 фільмів та серіалів.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Сенцов не буде знімати кіно до зміни влади в Україні Сенцов не буде знімати кіно до зміни влади в Україні
Причиною такого рішення став недопуск його нового проекту «Кай» до наступного пітчингу Держкіно.
Два українські фільми здобули нагороди на кінофестивалі у США (відео) Два українські фільми здобули нагороди на кінофестивалі у США (відео)
Українська режисерка Марина Ер Горбач отримала нагороду за кращу режисуру світового художнього кіно, також премію за кращу режисуру фестивалю здобув спільний дансько-українсько-шведський фільм.
10 ностальгічних серіалів, які повернуть вас у минуле (частина 1) 10 ностальгічних серіалів, які повернуть вас у минуле (частина 1)
Лунає дзвінок після шостого-сьомого уроку, який нарешті звільняє тебе від школи та нескінченного сидіння за партою. Ти чим душ летиш додому, кидаєш портфель і вмикаєш телевізор, бо там розпочалася чергова серія твого улюбленого серіалу.
Loading...
Load next