Хто вийшов у фінал з першого півфвіналу «Євробачення-2023»?

Хто вийшов у фінал з першого півфвіналу «Євробачення-2023»?
Феєричний вечір почався з відеовізитівки конкурсу. У ньому коротко розповіли чому Україна не змогла сповна приймати конкурс цьогоріч.

Напередодні ввечері пройшов перший півфінал «Євробачення-2023». Шоу відкрила Юлія Саніна солістка гурту The Hardkiss. Вона заспівала пісню «Маяк», як символ співпраці двох країн України та Великої Британії. Так як шоу проводять у Ліверпулі, Велика Британія, а не в Україні, все через війну.

Далі на сцені виступили 15 країн-конкурсанток. Серед них була Норвегія, мальта, Сербія, Латвія, Португалія, Ірландія, Хорватія, Швейцарія, Ізраїль, Молдова, Швеція, Азербайджан, Чехія, Нідерланди та Фінляндія.

Поки охочі голосували за своїх фаворитів на сцені виступили Альоша та Ребека Фергюсон. Вони виконали кавер пісні «Ordinary World» культового британського гурту Duran Duran. Перфоманс має назву «Ласкаво просимо до нас додому».  А також своє попурі заспівала всесвітньовідома Ріта Ора. На сцену вона вийшла з дівчинкою, яка виїхала з України через війну.

За підсумками голосування у фінал пройшли 10 країн. Зокрема Хорватія, Молдова, Швейцарія, Фінляндія, Чехія, Ізраїль, Португалія, Швеція, Сербія, Норвегія. Їхні виступи ми ще раз побачимо у суботу о 22:00. У той же вечір виступлять наші представники – гурт TVORCHI.

Автор: Злата Новосельська

Читайте також
Хто вийшов у фінал з другого півфвіналу «Євробачення-2023»? Хто вийшов у фінал з другого півфвіналу «Євробачення-2023»?
Швидкий початок не змусив довго чекати на конкурсантів.
Російські військові обстріляли британський есмінець Defender в Чорному морі Російські військові обстріляли британський есмінець Defender в Чорному морі
Військовослужбовці Російської Федерації відкрили попереджувальний вогонь по британському судну у Чорному морі.
Флот Великої Британії продовжить ходити біля берегів окупованого Криму Флот Великої Британії продовжить ходити біля берегів окупованого Криму
Корабель ВМС Великобританії "Defender" здійснював мирний прохід через територіальні води України відповідно до міжнародного права.
Loading...
Load next