Запрошення послів рф і білорусі на вручення Нобелівської премії відкликали

Запрошення послів рф і білорусі на вручення Нобелівської премії відкликали

Нобелівський фонд відмовився від рішення запросити послів Росії, Ірану та Білорусі на бенкет із нагоди вручення Нобелівських премій цьогоріч у Стокгольмі.

Про це йдеться у повідомленні фонду.

У фонді звернули увагу на те, що рішення запросити всіх послів на церемонію вручення Нобелівської премії, відповідно до попередньої практики, викликало бурхливу реакцію. 

Підставою для такого рішення стало те, що ми вважаємо важливим і правильним якомога ширше поширювати цінності та послання, які відстоює Нобелівська премія, – пояснили у фонді, додавши, що саме тому торік Нобелівську премію миру розділили правозахисники Росії, Білорусі та України.

Ми усвідомлюємо сильну реакцію у Швеції, яка повністю затьмарила це послання. Тому правління Нобелівського фонду вирішило повторити минулорічний виняток з регулярної практики – не запрошувати послів Росії, Білорусі та Ірану на церемонію вручення Нобелівської премії в Стокгольмі, – йдеться у повідомленні Нобелівського фонду.

Разом з тим всі посли будуть запрошені на церемонію в Осло, як це відбувалося раніше.

Як відомо, п'ять із шести Нобелівських премій щороку вручають у Стокгольмі після процесу номінування, який тримають у таємниці протягом наступних 50 років. А Нобелівська премія миру вручається в Осло, де відбуваються окремі урочистості.

Цьогорічні лауреати будуть оголошені на початку жовтня, а святкові церемонії нагородження відбудуться 10 грудня – в річницю смерті Альфреда Нобеля.

Нагадаємо, Росіян знову запросили на Нобелівську премію

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На саміті НАТО лідери обговорять ситуацію в Україні та загрозу з боку РФ, - Меркель На саміті НАТО лідери обговорять ситуацію в Україні та загрозу з боку РФ, - Меркель
Канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що під час саміту НАТО лідери обговорять ситуацію та співробітництво Альянсу з Україною, а також загрозу з боку Росії.
Байден під час зустрічі з Путіним має намір обговорити Україну і Білорусь Байден під час зустрічі з Путіним має намір обговорити Україну і Білорусь
Президент США Джо Байден під час особистої зустрічі з російським лідером Володимиром Путіним планує обговорити питання, які стосуються ситуації в Україні та Білорусі.
Loading...
Load next