Нацвідбір на Євробачення: у "Дії" стартувало голосування за додаткового фіналіста

Нацвідбір на Євробачення: у "Дії" стартувало голосування за додаткового фіналіста

У застосунку “Дія” українці старше 14 років з 15 до 21 грудня обирамитуть додаткового фіналіста чи фіналістку національного відбору на Євробачення-2024.

Про це повідомляє офіційний сайт державних послуг онлайн “Дія”.

Продовжуємо змінювати традиції головного пісенного конкурсу. Українці вперше зможуть обрати додаткового — одинадцятого фіналіста Національного відбору на Євробачення-2024 в Дії, - йдеться у повідомленні.

Переможець змагатиметься за право представити Україну на 68-му пісенному конкурсі Євробачення у Швеції.

У Дії зазначили, що через повномасштабну війну провести повноцінні півфінали Нацвідбору неможливо. Тому більшість композицій учасників лонгліста могли залишитися непоміченими. Рішенням став додатковий етап — глядацький вибір.

Українці зможуть послухати всі пісні, які не потрапили до фіналу Нацвідбору за результатами прослуховування, та за допомогою опитування в Дії визначити, хто стане додатковим фіналістом. Взяти участь в опитуванні можуть усі охочі віком від 14 років.

Для цього потрібно зайти в застосунок Дія, перейти в розділ Послуги, вибрати Опитування. Віддати свій голос можна за одного з дев’яти виконавців:

  • ANKA ("Палала"),
  • Carpetman ("Endless fight"),
  • KARYOTYPE ("Sadness"),
  • KRYLATA ("Queen"),
  • PARFENIUK ("Серед вітрів"),
  • SHÉPA ("SUPERNOVA"),
  • STASYA ("Rika"),
  • SWOIIA ("Little Angels"),
  • TESLENKO ("Lights go up").

Артист, який набере найбільше голосів, стане фіналістом Нацвідбору та зможе позмагатися за право представляти Україну на Євробаченні-2024 в Мальме. Повний перелік фіналістів оприлюднять до 29 грудня.

Раніше українці обрали в Дії, хто представлятиме Україну на Дитячому Євробаченні-2023. За результатами глядацького голосування й вибору журі переможницею стала Анастасія Димид з піснею "Квітка".

Нагадаємо, Німеччина відправляє Україні найбільшу партію «зимової» гуманітарки

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Через коронавірус: гурт Måneskin скасував свій концерт у Києві Через коронавірус: гурт Måneskin скасував свій концерт у Києві
Під час нової хвилі штаму коронавірусу «Омікрон» МОЗ прогнозує по 60 тис. нових випадків захворюваності в Україні щодня.
Український гурт "Go_A" пройшов у фінал "Євробачення-2021" (відео) Український гурт "Go_A" пройшов у фінал "Євробачення-2021" (відео)
Учора, 18 травня о 22:00 у Роттердамі розпочався перший півфінал Пісенного конкурсу Євробачення-2021 – український гурт Go_A виступили під номером 15. Загалом у першому півфіналі виступило 16 країн-учасниць.
Українка Олена Усенко зайняла 6 місце на дитячому «Євробаченні» (відео) Українка Олена Усенко зайняла 6 місце на дитячому «Євробаченні» (відео)
Професійне жюрі країн-учасниць та глядачі віддали нашій представниці 125 балів.
Loading...
Load next