У Києві створили сад скандинавської терапії

У Києві створили сад скандинавської терапії

У Києві створили перший в Україні сад скандинавської терапії. Він облаштований у Подільському районі столиці неподалік від психіатричної лікарні імені Павлова.

Про це повідомили в КМДА.

Локація створена дансько-українською командою дизайнерів. До реалізації проекту долучились понад 1000 місцевих волонтерів та міжнародні партнери.

Майже в серці столиці з’явилася частинка Данії. Це перший в Україні Сад скандинавської терапії, створений дансько-українською командою дизайнерів. Тут люди, які страждають від психічних травм і посттравматичних стресових розладів, зможуть полегшити процес реабілітації. Нині, в умовах повномасштабного вторгнення окупанта в Україну, все більше людей потребують місць, де можна відволіктися і морально відпочити. Збереження ментального здоров’я та його відновлення – один із напрямів роботи медичних та соціальних працівників, які допомагають долати українцям наслідки війни. І я переконаний, що сучасні інноваційні способи подолання цієї проблеми, втілені в таких проєктах, стануть у пригоді в цій справі, – підкреслив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Територія саду поділена на окремі зони для усамітнення, колективного спілкування та реабілітації. На думку організаторів, перебування на природі має задіяти різні органи чуття і поліпшити стан пацієнтів з посттраввматичними розладами.

Ініціатором проєкту створення став данський урбаніст, письменник, дизайнер Мікаель Колвілл-Андерсен.

Нагадаємо, Вбивство посадовця запорізької мерії: затримали можливого співучасника злочину

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Ті артисти, хто обрав робити кар’єру в Росії, для мене мертві. Їх не існує з 2014 року, - Оля Цибульська Ті артисти, хто обрав робити кар’єру в Росії, для мене мертві. Їх не існує з 2014 року, - Оля Цибульська
Українська співачка Оля Цибульська розповіла чи спілкується вона з опальними зірками, які віддали перевагу кар’єрі в Росії.
Loading...
Load next