На Львівщині дитячі садочки відновлять свою роботу

На Львівщині дитячі садочки відновлять свою роботу
Обласна комісія з ТЕБ і НС на позачерговому засіданні ухвалила рішення про часткове послаблення карантинних обмежень на Львівщині. Відтак садки віднині відновили роботу.

Обласна комісія з ТЕБ і НС на позачерговому засіданні ухвалила рішення про часткове послаблення карантинних обмежень на Львівщині. Відтак садки віднині відновили роботу. Також дозволили запрацювати туристичним базам відпочинку – (за винятком дитячих таборів),  інклюзивно-ресурсним центрам та закладам культури,окрім кінотеатрів та театрів.

Щодо Львова, то міська комісія з ТЕБ і НС вирішила відчинити дитячі садки уже цієї п’ятниці, 17 липня. Працюватимуть вони у звичному робочому графіку, але дотримуючись обов’язкових карантинних обмежень.

 «Звичайно, буде набагато жорсткіший контроль, моніторинг ситуації, всі вихователі,працівники в масках, температурний скринінг всіх дітей, які будуть приходити, кожного дня. Звичайно, що групи будуть менші, тому що, багато батьків не будуть поки що віддавати дітей в садочки і я прекрасно батьків розумію», − розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Вже завтра роботу відновлять інклюзивно-ресурсні центри. Комісія також прийняла рішення щодо початку роботи лабораторного підрозділу Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги на базі лабораторії .Держпродспоживслужби. Щодо закладів культури, змін поки не передбачається.

Очільниця міського штабу з протидії коронавірусу  Галина Слічна зазначає: «Робота закладів культури забороняється. Дозволяється тільки музеям під відкритим небом, або ж театрам, кінотеатрам чи кіно палацам для проведення репетицій, але без глядачів. Тобто, всі ті норми, які попередньо діяли − залишилися».

Наразі, на засіданні міської комісії вирішили скерувати лист до обласної комісії ТЕБ та НС, щоб ті переглянули рішення і дозволили працювати закладам культури.

Авторка: Ірина Ткачук

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Влада "годує" обіцянками: у Львові мешканці на вулиці Лемківській живуть у аварійному будинку (відео) Влада "годує" обіцянками: у Львові мешканці на вулиці Лемківській живуть у аварійному будинку (відео)
Роки скарг, прохань та навіть поневірянь – мешканці аварійного будинку на вулиці Лемківській майже 20 років не можуть домогтися розуміння від влади.
У Львові запрацював медіацентр для іноземних журналістів У Львові запрацював медіацентр для іноземних журналістів
Його відкрили на Площі Ринок, 32. Медіацентр працює у режимі коворкінгу.
Loading...
Load next